6ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.10.2017

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠ σε συνεργασία με το Κέντρο Κύπριων Συνθετών και το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης, συμπράττουν και φέτος διοργανώνοντας το 6ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής, από τις 23 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2017.


Στο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής θα παρουσιαστούν σύγχρονα έργα Κύπριων και άλλων συνθετών, τα περισσότερα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Τα έργα αυτά αποτελούν και την τοπική έκφραση του ήχου πρώτης γραμμής, όπως αυτός εκφράζεται στα ρεύματα της σύγχρονης λόγιας μουσικής σήμερα.

nmf17_photo02






Ιδιαίτερης σημασίας για το διεθνές προφίλ του Φεστιβάλ, είναι η φιλοξενία του εξαιρετικού συνόλου σύγχρονης μουσικής Nieuw Ensemble (Amsterdam, NL), το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε σε δύο συναυλίες στις 25 και 27 Οκτωβρίου, συνεργαζόμενο με την Κύπρια υψίφωνο Μαργαρίτα Ηλία.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, φέτος θα δοθούν συναυλίες και από την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με πρεμιέρες έργων Κύπριων συνθετών (25 και 26 Οκτωβρίου σε Λεμεσό και Λευκωσία, αντίστοιχα). Επιπλέον, το κυπριακό Μουσικό Σύνολο "Χρόνος" που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται με επιτυχία στην ερμηνεία νέας μουσικής, θα παρουσιάσει μια συναυλία αφιερωμένη σε έργα Κύπριων συνθετών, κηρύσσοντας και την έναρξη του Φεστιβάλ στις 23 Οκτωβρίου. Ιδιαίτερη παρουσία στο Φεστιβάλ θα έχει ο Ολλανδός συνθέτης Joel Born, ο οποίος θα δώσει διάλεξη για την σύγχρονη μουσική και για το δικό του πολυδιάστατο συνθετικό έργο. Τέλος, συναυλία θα δώσει και το σύνολο ηλεκτροακουστικής μουσικής του Κέντρου Κύπριων Συνθετών.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Καστελλιώτισσα (ελεύθερη είσοδος) και στο Θέατρο Παλλάς (συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου). Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 8.30 μ.μ.

Print






Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook:
6th New Music Festival - (http://bit.do/nmf17)

Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠ, Κέντρο Κυπρίων Συνθετών, Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Εφημερίδα Πολίτης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ