Κύπρια b-girl διεκδικεί μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεολαίας 2018

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.10.2017








Η πρώτη Κυπριακή ομάδα Break dance προκρίθηκε στην δεύτερη φάση των Ευρωπαϊκών Προκριματικών Αγώνων Νεολαίας και ταξίδεψε στο Έσσεν της Γερμανίας στις 21 και 22 Οκτωβρίου όπου η 16χρονη Ειρήνη-Ivy Τάνου προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Τόκυο.




22555554_1304484382994937_934040286082612239_o



 H Ειρήνη (3η από αριστερά) με τα υπόλοιπα b-girls που προκρίθηκαν


«Η εμπειρία ήταν απίστευτη! Είχα την ευκαιρία να δω πώς ειναι η hip hop σκηνή εκτός της χώρας μου και να διαγωνιστώ με άλλες b-girls απο Ευρώπη και Αφρική. Η εμπειρία ήταν αξέχαστη. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που προκρίθηκα. Κατάλαβα πως η σκληρή δουλειά φέρνει αποτελέσματα. Είμαι έτοιμη να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά για την επόμενη φάση», ανέφερε η ίδια στο Π.




Η ομάδα αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Μεγάλεμο, Ελένη Γεωργίου, Ειρήνη-Ivy Τάνου και Δημήτρη Φινίρη από τη σχολή True Enforcers of Advanced Movement στη Λευκωσία και τον Παναγιώτη Χαριδήμου από τη σχολή Τ.Ε.Α.Μ Ηip hop collective centre.





«Είναι η πρώτη φορά που το breaking μπαίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεολαίας και η συμμετοχή στους προκριματικούς είναι μοναδική εμπειρία για τα παιδιά. Οι περισσότεροι είναι μαθητές μου τα τελευταία 4-5 χρόνια. Πρόσεξα πολλές αλλαγές πάνω τους, από χαρακτήρα μέχρι τρόπο ζωής, όλες προς το καλύτερο» είπε ο προπονητής της ομάδας Emmanuel Fox-Alkiada της σχολής True Enforcers of Advanced Movement


Το Breakdance εγκρίθηκε επίσημα ως άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεολαίας του 2018 πριν δύο χρόνια μαζί με το καράτε και την αναρρίχηση. Θα πραγματοποιηθούν στην Αργεντινή τον Οκτώβρη του επόμενου χρόνου. Δώδεκα αγόρια και 12 κορίτσια, ηλικίας 16-18, θα συναγωνιστούν για δύο ημέρες. Ο διαγωνισμός θα κατανεμηθεί σε τρεις εκδηλώσεις - ανδρική, γυναικεία και μικτή ομάδα - με τους χορευτές να έρχονται αντιμέτωποι σε μια «μάχη» που θα κριθεί και θα βαθμολογηθεί.


EB0A8866

Ειρήνη-Ivy Τάνου









EB0A8886





 Ελένη Γεωργίου




EB0A8742



Κωνσταντίνος Μεγάλεμος


EB0A8729
Παναγιώτης Χαριδήμου


EB0A8811
Δημήτρης Φινίρης


EB0A8960


To Break dance ή αλλιώς B-boying είναι ένα είδος του χορού που περιέχεται στο Street Dance και δημιουργήθηκε στην Νέα Υόρκη από νέους Αφροαμερικανούς και Λατίνους την δεκαετία του 1970. Για να κερδίσει την προσοχή και την δημοτικότητα στα μέσα ενημέρωσης,ο χορός αυτός εξαπλώθηκε παγκοσμίως στην Νότια Κορέα,στην Αγγλία,στην Γερμανία,στην Γαλλία,στην Ρωσία και την Ιαπωνία. Το Break dance αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία:το toprock,downrock,power moves και freezes.O χορός αυτός περιέχει Χιπ χοπ και breakbeats παρ' ότι οι σύγχρονες τάσεις επιτρέπουν μια πιο ευρύτερη ποικιλία μουσικής.

Ένας επαγγελματίας χορευτής ονομάζεται b-boy ή b-girl ή breaker. Ωστόσο, ο όρος "Break dance" χρησιμοποιείται για να δηλώσει τον χορό "B-boying" και το "breaking" όπου αυτοί είναι και οι αρχικοί του όροι. Εξάλλου αυτούς τους όρους προτιμά να χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των επαγγελματιών.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ