Στάθης Βατανίδης στη Μορφή

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.10.2017

Αντιπροσωπευτικά έργα του τρόπου εργασίας που υιοθέτησε τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει στη νέα του έκθεση στη Λεμεσό ο Στάθης Βατανίδης.


Ο 74χρονος καλλιτέχνης, που γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο League Art της Νέας Υόρκης, αναδεικνύει στα έργα του την ερωτική σχέση του καλλιτέχνη με την ίδια τη ζωγραφική και τη θεματολογία της.

«Εικόνες που μας τυραννούν, που μας βασανίζουν, που μας απελευθερώνουν», σημειώνει για τη δουλειά του Βατανίδη ο Μάνος Στεφανίδης, ιστορικός τέχνης και καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. «Ό,τι βλέπεται με τα μάτια κλειστά. Η ζωγραφική και οι δυνατότητες που κρύβει. Ακόμη ένα τελάρο, ένα μολύβι, μια παλέτα και χρώματα. Ένα κομμάτι χαρτί. Μια γραμμή που μπορεί να ξανασχεδιάσει τον κόσμο. Ευτυχώς!»

Όπως αναφέρει ακόμη ο Μ. Στεφανίδης, «η ζωγραφική του Στάθη Βατανίδη μεγεθύνει τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας, τις ήσυχες εικόνες της, σαν ένα ξόρκι θανάτου. Σαν μια υπόσχεση αθανασίας. Εφόσον οι ζωγραφισμένες εικόνες νικάνε το χρόνο. Στη ζωγραφική του το καθημερινό φοράει τα καλά του, δηλαδή τη διάσταση του ονείρου. Και η χαρά πάντα υποκρύπτει ευγενική μελαγχολία. Οι πίνακες του αφηγούνται ιστορίες, που ίσως, κάποτε, να γίνουν πραγματικότητα.»

+ Εγκαίνια την 1η Νοεμβρίου στις 19:30 στην γκαλερί Μορφή [Αγκύρας 84, 3042 Λεμεσός]. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Νοεμβρίου. Πληροφορίες τηλ. 99345474 και www.morfi.org

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ