TriCoolOre στο Πολιτιστικό Κέντρο Εγκώμιο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.10.2017

Στο πλαίσιο των χειμερινών παραστάσεών τους για τον μήνα Νοέμβριο σε Κύπρο και Γερμανία, οι TriCoolOre θα δώσουν μια συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Εγκώμιο το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.


Το world jazz τρίο από τη Λευκωσία θα παρουσιάσει στη σκηνή τις μουσικές του περιπέτειες από τη fusion jazz μέχρι τα παραδοσιακά μουσικά μονοπάτια που διασχίζουν το μεσογειακό τοπίο. Mέσα από εκρηκτικούς ρυθμικούς ήχους οι τρεις ενθουσιώδεις fusionistas θα ξεδιπλώσουν τις εξαιρετικές ικανότητές τους σαν συνθέτες και μουσικοί.

Το τρίο αποτελούν οι Αγγελος Δούκας [πλήκτρα], Βασίλης Βασιλείου [ντραμς/κρουστά] και Νίκος Δούκας [ηλεκτρικό μπάσο]. Μαζί τους στη συναυλία στη Λευκωσία οι εκλεκτοί καλεσμένοι Παντελής Στόικος [τρομπέτα] και Δημήτρης Λάππας [άταστη κιθάρα]. 

Στη συναυλία της 4ης Νοεμβρίου οι TriCoolOre θα παρουσιάσουν στο κοινό το σύνολο του έργου τους αλλά και το ολοκαίνουργιο δεύτερο άλμπουμ τους World Without Words που κυκλοφόρησε στις 9 Ιουνίου.

Ποιοι είναι
Οι TriCoolOre είναι ένα σύγχρονο world jazz τρίο. Σχηματίστηκαν τον Νοέμβριο του 2013 στη Λευκωσία, επιλέγοντας την Κύπρο σαν ορμητήριο για τις μουσικές τους εξερευνήσεις. Βασικά υλικά της μουσικής τους, οι εκρηκτικοί ρυθμοί της Fusion Jazz σε αρμονικό συνδυασμό με πειραματισμό πάνω σε παραδοσιακές μουσικές κλίμακες. Τον Απρίλιο του 2015, κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους Oregano Infused με εννέα δικές τους συνθέσεις, το οποίο διέγραψε μια εξαιρετική πορεία.

Στις 9 Ιουνίου 2017 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους World Without Words, μια ζωντανή απόδειξη πως το μαγικό ταξίδι των TriCoolOre από τη μεγάλη αγκαλιά της Fusion στα πολυάριθμα μονοπάτια της World Jazz, συνεχίζεται.

Tricoolore nov 17 poster


Στο World Without Words επιλέγουν τον ανοιχτό διάλογο με το κοινό μέσα από τη μουσική, με επτά νέες ορχηστρικές συνθέσεις που ενσωματώνουν τα ηχοχρώματα που επηρεάζουν την ευρύτερη μεσογειακή του βάση σαν γκρουπ, στον παγκόσμιο χαρακτήρα της Jazz, με όχημα τον αυτοσχεδιασμό. Σημαντικό ρόλο στις ενορχηστρώσεις και στο τελικό αποτέλεσμα διαδραματίζουν οι συνεργασίες με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς, από την αφρόκρεμα της ελληνικής μουσικής σκηνής και όχι μόνο. Στη μέχρι τώρα σύντομη πορεία του συγκέντρωσε ήδη θετική αποδοχή και κολακευτικές κριτικές:

  • «Ευχάριστη, ομολογουμένως, έκπληξη ο δεύτερος δίσκος των Κυπρίων TriCoolOre, «World Without Words», έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παραδοσιακό των μελωδικών γραμμών τους και τον διεθνισμό του συλλογικού αυτοσχεδιασμού» - Αντώνης Ν. Φράγκος – “Auditorium” - 23/06/2017”

  • «Το "World Without Words" είναι βασικά ένα CD μεγάλων συνθέσεων. Οι Κύπριοι μουσικοί είναι καταπληκτικοί, καθώς χωρίς πολλά-πολλά, απλώς και μόνο με τη δύναμη και την πληρότητα του ταλέντου τους καταφέρνουν να πουν τα πάντα. Και να ενώσουν ηχητικά την Ανατολή με τη Δύση, που είναι από τα βασικά προτάγματά τους...» - Φώντας Τρούσσας “Δισκορυχείον”

  • «Eξαιρετικά καλοσχεδιασμένη Jazz Fusion από την Κύπρο» - Progressive Rock Central




+ Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Εγκώμιο [Νέας Έγκωμης, βιοτεχνική περιοχή Έγκωμης]. Εισιτήρια προς 10 και 15 ευρώ [στη δεύτερη τιμή περιλαμβάνεται το cd World Without Words] Πληροφορίες τηλ. 22781104, tricoolore.com και στο event της συναυλίας στο facebook

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ