Επιστροφή τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο Πηλαβάκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.10.2017

Γράφει ο Χριστόφορος Νέστορος | Φωτογραφίες Παύλος Βρυωνίδης


Μερικές ημέρες μετά τα εγκαίνια του Κέντρου Τεχνών, στις 22 του Δεκέμβρη 2017, θα παραδοθεί το κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεμεσού. Όλα βαίνουν βάσει χρονοδιαγράμματος και το εντυπωσιακό Μέγαρο Πηλαβάκη θα φωταγωγηθεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ μέσα στους πρώτους μήνες του 2018 θα ξεκινήσει η επιστροφή στο κτήριο της Δημοτικής -Πανεπιστημιακής πλέον- Βιβλιοθήκης Λεμεσού, μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής ήταν εξ αρχής η ολοκλήρωση της αποκατάστασης της βιβλιοθήκης εντός του 2017.

VIVLIOTHIKI_LEMESOU_PVRYONIDES3sm


Για την ιστορία, η ανέγερση του μεγάρου -στα πρότυπα του περίφημου καζίνου του Μόντε Κάρλο- ξεκίνησε το 1919. Η βιβλιοθήκη έκλεισε τις πύλες της το 2006 για την αποκατάστασή της και έκτοτε 80 περίπου χιλιάδες τόμοι βιβλίων, ανεκτίμητης αξίας συλλογών και παλαίτυπων, φυλάσσονται σε κιβώτια στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λεμεσού. Οι εργασίες που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το ΤΕΠΑΚ διακόπηκαν το 2012 λόγω αδυναμίας του προηγούμενου εργολάβου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Το εργοτάξιο παρέμεινε ανενεργό για τρία περίπου χρόνια, με αποτέλεσμα το κτήριο να υποστεί νέες φθορές.

Μετά την υπογραφή τροποποιητικής συμφωνίας μεταξύ ΤΕΠΑΚ και Δήμου Λεμεσού, το έργο επανεκκίνησε τον Ιούνιο του 2016.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ