Περφόρμανς «Σημείο R» στο Παλιό Ξυδάδικο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.11.2016

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, θα δοθεί η περφόρμανς «Σημείο R» της ομάδας Παρμπρίζ στο Παλιό Ξυδάδικο της Λεμεσού.


Με εκκίνηση το γνωστό απόφθεγμα «If not us, who? If not now, when?» που πρωτοειπώθηκε (σε διαφορετική μορφή) από τον Εβραίο θρησκευτικό ηγέτη Hillel (1ος αι. π.Χ.), καθιερώθηκε από Αμερικανούς πολιτικούς τον 20ό αιώνα και χρησιμοποιήθηκε ως σλόγκαν κατά τη Βελούδινη Επανάσταση στην Τσεχία το 1989, η Ομάδα Παρμπρίζ επιδιώκει να διερευνήσει τη στιγμή της προσωπικής (ατομικής) επανάστασης/εξέγερσης ενάντια σε μορφές εξουσίας και κοινωνικές συμβάσεις που περιορίζουν την έκφραση και την ατομική ελευθερία. Τα ερωτήματα/προβληματισμοί που εγείρονται είναι: Τη στιγμή της επανάστασης, συνειδητοποιεί κάποιος τους κινδύνους και τις προοπτικές της επιλογής του; Η επανάσταση αυτή διαρκεί μια στιγμή μόνο ή έχει περισσότερη διάρκεια; Τι απρόβλεπτο μπορεί να συμβεί τη στιγμή της επανάστασης; Η επανάσταση αυτή θα είναι αρκετή ή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε άλλες επαναστάσεις στο μέλλον; Τι σημαίνει προσωπική επανάσταση; Η επανάσταση ως απόδραση και ως αλλαγή (τροποποίηση) του υφιστάμενου περιβάλλοντος. Η επανάσταση ως απελευθέρωση και ως εκδίκηση. Η επανάσταση ως αυτοπραγμάτωση.


Μέσα από ένα 30λεπτο περφόρμανς που θα περιλαμβάνει κίνηση (ντουέτο), ζωντανή μουσική με κρουστά, λόγο και εικαστική δημιουργία, και το οποίο θα είναι τριμερές (το πριν: οι συνθήκες που δημιουργούν την αναγκαιότητα της επανάστασης· η στιγμή: η επανάσταση· το μετά: ανασκόπηση των τετελεσμένων), η Ομάδα επιδιώκει να δηλώσει ότι η προσωπική επανάσταση πέρα από μια στιγμή υπέρβασης, είναι και μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με τους άλλους ανθρώπους αλλά και απαραίτητη διαδικασία αυτοπροσδιορισμού.


Συντελεστές:


Εικαστικά: Χρίστος Αβραάμ
Υποκριτική/χορός: Νάγια Αναστασιάδου
Μουσική: Χριστόφορος Κωνσταντίνου (Kris Grecian)
Χορογραφία/χορός: Μαρίνα Πογιατζή
Κείμενο: Στέφανος Σταυρίδης


Η παράσταση διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.16 του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Μίτος.


+ Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 | 20:30


Τιμή εισόδου: 5 ευρώ


Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 99407862 ή επισκεφθείτε τη σελίδα στο facebook και την ιστοσελίδα.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ