Τι απαντά το ΡΙΚ στην κόντρα με την ΕΓΕΚ για το νέο λογότυπο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.11.2017

Γράφει ο Μιχάλης Σταύρου


Αμφιβόλου ποιότητας προσαρμογή του λογότυπου του νορβηγικού κρατικού δικτύου NRK χαρακτηρίζει το νέο λογότυπο του ΡΙΚ η Ένωση Γραφιστών (ΕΓΕΚ) και ζητά με επιστολή από το ΡΙΚ να διορθωθεί το πρόβλημα, αφού προσβάλλει τον πολιτισμό και τις αξίες, αλλά και να λάβει μέτρα ώστε να αποφευχθούν τέτοιες ενέργειες στο μέλλον. «Η πρόθεση της ΕΓΕΚ ήταν να ανοίξει συζήτηση με το ΡΙΚ για το θέμα που για μας φαίνεται επιφανειακή δουλειά, αλλά μας έκλεισε την πόρτα», αναφέρει η πρόεδρος της ΕΓΕΚ Μύρια Κονναρή στον «Π», ενώ σε ανακοίνωσή της η ένωση δηλώνει απογοητευμένη από την απάντηση του ΡΙΚ που δόθηκε μέσω του νομικού συμβούλου του ιδρύματος Πόλυ Πολυβίου.

Στην επιστολή του, το ΡΙΚ αναφέρει πως αδυνατεί να αντιληφθεί υπό ποια αρμοδιότητα η ένωση κατηγορεί τον ημικρατικό οργανισμό, ενώ χαρακτηρίζει υποκειμενικές και αναληθείς τις αναφορές και προτίθεται να προστατεύσει το έργο των γραφιστών του με όλα τα νόμιμα μέσα. «Τα ερωτήματα που θέτετε δεν αποτελούν παρά προσπάθεια υπόσκαψης και δυσφήμισης της νέας εταιρικής ταυτότητας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», αναφέρει η επιστολή, ενώ για το ΡΙΚ το λογότυπο δεν αποτελεί προσαρμογή και παραπέμπει την ΕΓΕΚ σε λογότυπα εταιρειών και διεθνών κολοσσών που έχουν κοινά στοιχεία, όπως της Gucci με την Channel ή του FDA με το CNN.

Στην επιστολή του Πολυβίου πάντως, το ΡΙΚ παραδέχεται πως το «ρ» στο λογότυπο του ΡΙΚ προσομοιάζει με αυτό της NRK, ωστόσο, όπως αναφέρεται, «το γεγονός πως δεν είναι ούτε το ίδιο, ούτε ακολουθεί την ίδια γραμματοσειρά, ουδόλως δικαιολογεί τους ψευδείς και αδικαιολόγητους ισχυρισμούς» της ΕΓΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΡΙΚ θεωρούν πως η ΕΓΕΚ προχώρησε σε αυθαίρετα συμπεράσματα, χωρίς να προβεί σε καλοπροαίρετη κριτική και να μπει σε διάλογο, γι΄ αυτό και έστειλε την επιστολή μέσω του νομικού του συμβούλου, ενώ ο γενικός διευθυντής του ιδρύματος Μιχάλης Μαραθεύτης δήλωσε στον «Π» περήφανος για το έργο των γραφιστών του ΡΙΚ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ