Όλες οι δράσεις Dubitanda μέχρι το τέλος του χρόνου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.11.2017

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου


Προβολή Θεία Κωμωδία- Καθαρτήριο-Παράδεισος: 20.30

 
purgatorio

Το δεύτερο μέρος της πολυβραβευμένης τριλογίας Η Θεία Κωμωδία αποτελεί μία ελεύθερη παραλλαγή του ομότιτλου έργου του Δάντη. Στην παράσταση αυτή, το ρεαλιστικό περίβλημα, η καθημερινότητα μιας αστικής οικογένειας, διαρρηγνύεται με δραματουργικές τεχνικές εμπνευσμένες από την αρχαία ελληνική τραγωδία, όπως η χρονική μετάθεση των γεγονότων, η τέλεση βίαιων πράξεων εκτός σκηνής, η αυξομείωση της δραματικής φόρτισης μέσω της χρήσης του λυρικού στοιχείου και η μεταμόρφωση. Η εμπειρία του Καθαρτηρίου συγκλόνισε το διεθνές κοινό –ανάμεσά του και το ελληνικό– όταν παρουσιάστηκε στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ του κόσμου κατά τη διετία 2008-2010.


Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Romeo Castellucci


Πρωτότυπη μουσική- Ζωντανή μουσική εκτέλεση: Scott Gibbons


Χορογραφία: Cindy Van Acker, Romeo Castellucci


Συνεργάτης σκηνογράφος: Giacomo Strada


Διαμόρφωση σκηνής και μηχανισμοί: Istvan Zimmermann, Gionanna Amoroso


Αυτοματισμοί: Giuseppe Contini


Εικόνες: ZAPRUDER filmmakers group


Διεύθυνση Παραγωγής: Cosetta Nicolini


Ερμηνεύουν:


Το Πρώτο Αστέρι: Irena Radmanovic


Το Δεύτερο Αστέρι: Pier Paolo Zimmermann


Το Τρίτο Αστέρι: Sergio Scarlatella


Το Τρίτο Αστέρι ΙΙ: Juri Savorani


Το Δεύτερο Αστέρι ΙΙ: Davide Savorani


Είσοδος Ελεύθερη

 

ème Festival dAvignon
ème Festival d'Avignon

Ο Παράδεισος αποτελεί το τρίτο μέρος της τριλογίας του Romeo Castellucci, ελεύθερα βασισμένης στη Divina Commedia [Θεία Κωμωδία] του Δάντη. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε ως site-specific οπτικοακουστική εγκατάσταση τον Ιούλιο του 2008 στην Εκκλησία των Celestins, στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αβινιόν και στη συνέχεια έλαβε μία δεύτερη, μεταφερόμενη μορφή. Και στις δύο του εκδοχές, τις οποίες θα παρακολουθήσουμε, ο παράδεισος αποδίδεται ως ένας υδάτινος, περίκλειστος, αδιαπέραστος χώρος. Ο θεατής έχει στη διάθεση του μόνο λίγα λεπτά για να «αντικρίσει» ή μάλλον να αφουγκραστεί με τις δικές του αισθήσεις το παράξενο αυτό σύμπαν.


Σύλληψη της εγκατάστασης: Romeo Castelucci


Πρωτότυπη μουσική: Scott Gibbons


Διαμόρφωση σκηνής και μηχανισμοί: Istvan Zimmermann, Gionanna Amoroso


Διεύθυνση Παραγωγής: Cosetta Nicolini


Συμμετέχουν: Dario Boldrini, Diego Donna, Michelango Miccolis, Norma Santi, Irene Turri


Kινηματογράφηση: Gildas le Roux, Geoffroy Duval, Julien Condemine


Στο τέλος της προβολής οι Έλενα Παπαλεξίου και Αύρα Ξεπαπαδάκου, υπεύθυνες του αρχείου του Romeo Castellucci και του ιστορικού θιάσου Socìetas Raffaello Sanzio, θα συντονίσουν μία ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.




Σάββατο 25 & 26 Νοεμβρίου 20.30

Το The Hero της Σοφίας Μαυραγάνη είναι μια χορευτική performance βασισμένη στην έννοια του ήρωα ως ιστορικό πρόσωπο αλλά και ως αποτέλεσμα ανθρώπινης επινόησης. Όπως και στα προηγούμενα έργα της Σοφίας Μαυραγάνη, το χιούμορ και η σκωπτική διάθεση δεν απουσιάζουν ούτε στο The Hero. Στην παράσταση αυτή η χορογράφος δημιουργεί και οργανώνει το σκηνικό υλικό με όρους παιχνιδιού, διατηρώντας στο επίκεντρο της σκηνικής της έρευνας, την ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου.

Εισιτήρια: €15

Προβολές κάθε Τετάρτη 20.30

Tο πρόγραμμα Dubitanda παρουσιάζει στην οθόνη μερικές από τις

σημαντικότερες παραστάσεις που σημάδεψαν το παγκόσμιο θέατρο.

Προβολές κάθε Τετάρτη. Όλο το πρόγραμμα στο www.dubitanda.org

Είσοδος Ελεύθερη



Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

Η 2η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών θα είναι και η τελευταία αυτού του προγράμματος. Όπως η 1η έτσι και η 2η Πλατφόρμα είναι μέρος των παράλληλων δράσεων του προγράμματος dubitanda και δημιουργήθηκε για να δώσει βήμα σε νέους Κύπριους δημιουργούς οι οποίοι ασχολούνται με, ή ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τις σύγχρονες πρακτικές του θεάματος.

Λεπτομέρειες για τις 2 παραγωγές σύντομα στο www.dubitanda.org



Photo D Papaioannou (2)


Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δημιουργεί εικόνες για τη σκηνή για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Μετά την μεγάλη επιτυχία του πιο πρόσφατου έργου του Ο Μεγάλος Δαμαστής στο Φεστιβάλ της Αβινιόν, εν μέσω περιοδείας και στον πυρετό της δημιουργικής του διαδικασίας για την επικείμενη συνεργασία του με το θρυλικό Χοροθέατρο της Pina Bausch, έρχεται στο Θέατρο Αποθήκες για μια συζήτηση γύρω από το έργο, τη ζωή του και τα ζητήματα του σύγχρονου πολιτισμού.

19.00: προβολή του έργου Πουθενά και του 17λεπτου μοντάζ του έργου Πρώτη Ύλη από το προσωπικό αρχείο του Δημήτρη Παπαϊωάννου

 20.30: συνάντηση-συζήτηση του Δημήτρη Παπαϊωάννου με το κοινό 

 Είσοδος Ελεύθερη

eikona_3


21-23 & 28-30 Δεκεμβρίου

Εικόνα 3

Το τρίτο έργο της ομάδας dubitanda θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Αποθήκες τον Δεκέμβριο σε σκηνοθεσία Στέφανου Δρουσιώτη. Με τους Μαρίνα Αργυρίδου και Άρη Καλλέργη επί σκηνής.



13PINA1-superJumbo


Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου

Σεμινάριο για την προσωπικότητα και το έργο της Pina Bausch. Ο Robert Sturm, ένας από τους στενότερους συνεργάτες της Γερμανίδας χορογράφου, έρχεται στο Θέατρο Αποθήκες φέρνοντας μαζί του σπάνιο αρχειακό υλικό από τα λιγότερο γνωστά έργα της χορογράφου. Μας μιλά για τη διαδικασία σύλληψης των έργων της κορυφαίας χορογράφου, παρουσιάζοντας την πορεία εξέλιξης της χοροθεατρικής ομάδας και μπαίνει σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος Ελεύθερη

 Δηλώσεις συμμετοχής: Ταμείο ΘΟΚ, τηλ. 77 77 27 17

 Το Σεμινάριο διεξάγεται με την υποστήριξη της Στέγης Χορού Λεμεσού

 

 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ