Ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη στο Ίδρυμα Αναστάσιου Γ. Λεβέντη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.11.2017

Η Πρεσβεία της Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Αναστάσιος Λεβέντης» διοργανώνει την προβολή της πολυβραβευμένης τριλογίας των ταινιών αρχαίου δράματος του Μιχάλη Κακογιάννη, «Ηλέκτρα», «Τρωάδες», «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».


Η προβολή της τριλογίας προσφέρει την ευκαιρία επαφής με την πολιτιστική-καλλιτεχνική κληρονομιά του μεγάλου σκηνοθέτη, ο οποίος με το έργο του μεταφέρει τον πλούτο του αρχαίου δράματος στο παγκόσμιο κινηματογραφικό γίγνεσθαι. Η προβολή πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση των ταινιών από το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, θα προβληθεί η ταινία «Ηλέκτρα». Ο κ. Τάσος Γουδέλης, συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου θα είναι ομιλητής με θέμα «Τρεις τραγωδίες του Ευριπίδη από τον Μιχάλη Κακογιάννη».

kakogiannis-michalis-istoriki-anafora-foto5


Στις 30 Νοεμβρίου 2017, θα προβληθεί η ταινία «Τρωάδες». Ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος θα είναι ομιλητής με θέμα «Ο Θρήνος των Τρωάδων».

85c3cf6a176d6e62396f533c05dfb494


Την 1 Δεκεμβρίου 2017, θα προβληθεί η ταινία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Ο κ. Χαράλαμπος Μπακιρτζής Διευθυντής του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης θα είναι ομιλητής με θέμα «Ο χώρος και το ένδυμα».

iphigenie-1977-03-g


*Η προβολή των ταινιών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Ιδρύματος Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, Γλάδστωνος 40, Λευκωσία, στις 19.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ