Η ανάπλαση του παλαιού πυρήνα Στροβόλου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.11.2016

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση του παλαιού πυρήνα Στροβόλου, που προκήρυξε ο Δήμος Στροβόλου.


Το Α' Βραβείο απέσπασε ομάδα αρχιτεκτόνων στην οποία περιλαμβάνονται οι Ελεονώρα Αντωνιάδου, Παντελής Παπαδόπουλος, Αντρέας Tσιακλής, Ελένη Φλουρή, Μαρία Γρηγορίου, Νατάσα Χρίστου και Ευαγόρας Βανέζης.


Η βραβευμένη πρόταση έχει τίτλο Slow City / Slow your senses και η κεντρική της ιδέα βασίζεται σε αυτό ακριβώς το σκεπτικό της αργής πόλης. Χτίζεται, δε, πάνω στις αρχιτεκτονικές τακτικές της διατήρησης του υφιστάμενου ιστορικού αλλά και περιβαλλοντικού ιστού, της καλύτερης συνδεσιμότητας αλλά και της ανάδειξης των ιδιαίτερων στοιχείων της περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση του τομέα της χρονικότητας.


Η πρόταση κινείται γύρω από την αργή πόλη σαν μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμού της πολιτικής του δημόσιου χώρου.


palios_strovols9web

palios_strovols7web
palios_strovols6web
palios_strovols5web
palios_strovols4web
© Ελεονώρα Αντωνιάδου, Παντελής Παπαδόπουλος, Αντρέας Τσιακλής, Ελένη Φλουρή, Μαρία Γρηγορίου, Νατάσα Χρίστου, Ευαγόρας Βανέζης


Το 2ο Βραβείο δόθηκε στους Χρίστο Παπαστεργίου, Χριστιάνα Ιωάννου, Δάφνη Κοκκινή και Νικόλα Κούρτη και το 30 βραβείο στους Μαρία Χατζησωτηρίου, Μαργαρίτα Δανού, Σεβίνα Φλωρίδου, Ιωάννα Ευαγόρου, Αναστάση Βαλαβανίδη, Χρύσανθο Γιακουμπίβ, Νάταλυ Μίτσιγγα και Γιάννα Χατζηκωστή.


ΠΗΓΗ: ARCH.CY

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ