Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στον ΘΟΚ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.12.2017

«Ο άνθρωπος είναι αδύνατον να περνάει καλά χωρίς τη φιλοσοφία, την τέχνη και την πραγματική συνεννόηση με τους συνανθρώπους του, χωρίς ελεύθερο χρόνο και χωρίς καθαρό αέρα, καθαρό νερό και καθαρές τροφές. Δεν περνάει καλά, είναι απλό. Για να περάσει καλύτερα πρέπει η ανάπτυξη να πάει προς τα κει. Αυτό μου φαίνεται απολύτως λογικό. Αφού δεν περνάμε καλά, πάμε να περάσουμε καλά. Αυτό είναι ανάπτυξη. Πώς θα ζήσουμε καλύτερα;»*


Την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά σε έναν σπουδαίο δημιουργό και να συζητήσουμε μαζί του δίνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου φιλοξενώντας τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για μερικές ώρες στην Κύπρο και στο πρόγραμμα του ΘΟΚ Dubitanda.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, που τον Φεβρουάριο του 2016 γέμισε το Θέατρο Ριάλτο παρουσιάζοντας τη χορογραφική του δουλειά Still Life, θα βρεθεί στις 19 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ στα Λατσιά για να συζητήσει θέματα γύρω από το έργο του, τη ζωή του και τον σύγχρονο πολιτισμό. Αυτή την περίοδο, ο διεθνώς καταξιωμένος χορογράφος και περφόρμερ βρίσκεται σε δημιουργική διαδικασία για τη συνεργασία του με το Χοροθέατρο της Πίνα Μπάους. Πρόκειται για τον πρώτο καλλιτέχνη -διεθνώς- στον οποίο ζητείται από το θρυλικό Χοροθέατρο να δημιουργήσει ένα νέο, ολοκληρωμένο έργο. Παράλληλα, το νέο του έργο «Ο μεγάλος δαμαστής» βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία: αυτές τις μέρες παρουσιάζεται στη Σουηδία και θα ακολουθήσουν η Ταϊβάν και η Ρωσία.

+ Η συζήτηση με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου θα λάβει χώρα στις 19 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ στη Λευκωσία. Στις 19:00 θα προβληθεί το έργο του «Πουθενά» [διάρκειας 38'] και ένα 17λεπτο μοντάζ από το έργο «Πρώτη Ύλη». Θα ακολουθήσει η συνάντηση - συζήτηση με το κοινό στις 20:30. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 77772717.

* Απόσπασμα από συνέντευξη που παραχώρησε στο «Παράθυρο» ο Δημήτρης Παπαϊωάννου το 2016, όταν βρέθηκε ξανά στην Κύπρο, απ’ όπου και η παρούσα φωτογραφία στο Θέατρο Ριάλτο ©ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ