Οχι στον ΘΟΚ από τον Δήμο Σωτήρας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.12.2017

Την απόφαση να μην επιτρέψει στον ΘΟΚ να μεταβεί στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας για το ανέβασμα του έργου Cock έλαβε σήμερα σε βραδινή του συνεδρία το δημοτικό συμβούλιο της Σωτήρας.


Η απόφαση είναι το αποτέλεσμα σε μια σειρά διαβουλεύσεων σχετικά με το ανέβασμα ή όχι του εν λόγω έργου, μετά από αντιδράσεις της τοπικής εκκλησιαστικής επιτροπής και κατοίκων της Σωτήρας.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση η οποία στην ουσία λογοκρίνει ένα θεατρικό έργο για το περιεχόμενό του και αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο σύσσωμο το δημ.συμβούλιο της Σωτήρας.

Πάντως, ήδη από την περασμένη Πέμπτη, ο δήμαρχος της Σωτήρας Γιώργος Τάκκας είχε στείλει επιστολή με την οποία ζητούσε την ακύρωση της παράστασης και όχι απλά ενημερώνοντας τον ΘΟΚ για τις αντιδράσεις στην κοινότητα.

Σημειώνεται ότι ο Θεατρικός Οργανισμός έχει συμφωνία με τον Δήμο Σωτήρας για τη χρησιμοποίηση του Δημοτικού Θεάτρου Σωτήρας για τις παραστάσεις του, στο πλαίσιο της διαχρονικής πολιτικής του ΘΟΚ για πολιτιστική αποκέντρωση.

Το έργο Cock, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, εκκινεί από τα προβλήματα στη σχέση ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού και τη γνωριμία του ενός με μια γυναίκα, για να θέσει ζητήματα ταυτότητας, αγάπης και σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους.

Ο ΘΟΚ θα εκδώσει αύριο σχετική ανακοίνωση.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ