Σινεμά Πάνθεον reloaded

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.12.2017

Επαναρχίζει τη δραστηριότητά του στο κέντρο της -και δη με έντονη σινεφίλ διάθεση- ο κινηματογράφος Πάνθεον, παρουσιάζοντας πολυαναμενόμενες ταινίες σε τακτική βάση.


Ο γνωστός κινηματογράφος που για χρόνια παρέμενε σε αδράνεια φιλοξενώντας κατά καιρούς συγκεκριμένες εκδηλώσεις κινηματογράφου ή θεάτρου, επανέρχεται μάλλον δυναμικά, με πρώτη μάλιστα την προβολή του πολυαναμενόμενου νέου επεισοδίου στη σειρά ταινιών Star Wars, από τις 14 Δεκεμβρίου.

«Ο κόσμος λέει και ζητά ποιοτικό σινεμά στη Λευκωσία. Ιδού η Ρόδος!» δήλωσε στον «Π» ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτης της κινηματογραφικής αίθουσας, κληθείς να σχολιάσει την επάνοδο του Πάνθεον.

Σινεφίλ προσέγγιση

Η σειρά τακτικών προβολών στον κινηματογράφο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχει ουσιαστικά το κινηματογραφικό μονοπώλιο στην Κύπρο -με εξαίρεση τη Λεμεσό και τις κινηματογραφικές λέσχες σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα- συγκεκριμένη αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών) θα ξεκινήσει στο Πάνθεον με την ταινία Star Wars - The last Jedi, στις 14 Δεκεμβρίου.

Την ίδια μέρα θα ξεκινήσουν οι προβολές της ταινίας κινουμένων σχεδίων Coco για παιδιά και εφήβους.

Θα ακολουθήσει στις 29 Δεκεμβρίου η προβολή της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Killing of the sacred deer (Ο θάνατος του ιερού ελαφιού) ενώ η πρώτη ταινία του 2018 στο Πάνθεον θα είναι η Loving Vincent με θέμα τη ζωή και τον μυστηριώδη θάνατο του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Πρόκειται για την πρώτη ταινία στην ιστορία του παγκόσμιου σινεμά που είναι εξ ολοκλήρου ζωγραφισμένη στο χέρι.
Στο μεταξύ, το Πάνθεον θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το Royal Opera House του Λονδίνου, προβάλλοντας μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις στη μεγάλη οθόνη. Αυτό τον μήνα, στις 28 Δεκεμβρίου, θα προβληθεί η μεγάλη παραγωγή μπαλέτου «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» ενώ στις 10 Ιανουαρίου θα προβληθεί το μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης».

  • Star Wars, The last Jedi από 14 μέχρι 27 Δεκεμβρίου καθημερινά στις 19:45 και 22:00

  • Coco από 14/12 καθημερινά στις 18:00 και σαββατοκύριακα στις 17:00

  • Killing of the sacred deer από 29/12 μέχρι 09/01

  • Loving Vincent από 11/01


+ Πληροφορίες τηλ. 22675787. O κινηματογράφος Πάνθεον βρίσκεται στην οδό Διαγόρου 29 στη Λευκωσία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ