«Δεν θέλαμε η Σωτήρα να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.12.2017

«Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν σχετίζεται τόσο με το θεατρικό έργο αλλά με τις έντονες αντιδράσεις που ακούστηκαν αλλά και με τις αναφορές για προσπάθεια ατόμων να σαμποτάρουν την παράσταση. Ο σκοπός μας ήταν να διαφυλαχτεί ο ίδιος ο Δήμος και να μην γίνει πεδίο αντιπαραθέσεων», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του Πολίτη 107.6 ο δήμαρχος της Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας.


Ο κ. Τάκκας μίλησε στην εκπομπή «Πρωινή επιθεώρηση» και στην Κατερίνα Ηλιάδη σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίας, να μην δοθεί άδεια για το ανέβασμα της παράστασης του ΘΟΚ με το έργο Cock στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, μετά από αντιδράσεις μελών και της εκκλησιαστικής επιτροπής της κοινότητας.

Ο δήμαρχος της Σωτήρας ανέφερε ότι φοβήθηκε πιθανά επεισόδια ενώ σε σχόλιο της δημοσιογράφου ότι είναι ευθύνη της αστυνομίας να αναλάβει δράση σε μια τέτοια περίπτωση, ο κ. Τάκκας ανέφερε: «Αντιλαμβάνεστε ότι σαν δήμαρχος, θα ήταν ό,τι χειρότερο αν στον δήμο Σωτήρας δημιουργηθούν επεισόδια και εκτεθεί ο δήμος». 

Ο δήμαρχος επέμεινε σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με το πόσο εκτεθειμένος θα έμενε ο δήμος σε περίπτωση αντιπαράθεσης για να σημειώσει αργότερα ότι «Δεν είναι καλό το ότι μας επικρίνουν γιατί έχουμε δουλέψει τα τελευταία έξι χρόνια αρκετά για να προβάλουμε τη Σωτήρα και σίγουρα δεν περιπειεί τιμή στη Σωτήρα αλλά θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα ζητήματα ούτως ώστε να ανεβάσουμε τον πήχη.» 

Σε ερώτηση κατά πόσο ασκήθηκαν πιέσεις από την εκκλησία και δη την Αρχιεπισκοπή, ο κ. Τάκκας απάντησε ότι «δεν ασκήθηκαν πιέσεις από την Αρχιεπισκοπή αλλά σε μια κοινωνία η εκκλησία έχει τον ρόλο της».

Πρόσκληση από Δερύνεια



Στο μεταξύ, αμέσως μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Σωτήρας, με ανάρτησή του στο facebook το ΑΚΕΛ Δερύνειας ανέφερε ότι θα ζητήσει από τον Δήμαρχο Δερύνειας να προσκαλέσει τον ΘΟΚ εκεί.



«Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Δερύνειας, αναφορικά με την απόφαση του Δήμου Σωτήρας για ματαίωση της θεατρικής παράστασης “COCK” του ΘΟΚ, επικοινώνησε με το Δήμαρχο Δερύνειας, εκφράζοντας τη θέση ότι οι συντελεστές είναι ευπρόσδεκτοι στη Δερύνεια.

Κάλεσε το Δήμαρχο να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και τον Πρόεδρο του ΘΟΚ, για να εξετάσει το ενδεχόμενο πραγματοποίησής της παράστασης στη Δερύνεια.»

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας αποτελεί εδώ και καιρό τον χώρο όπου ο ΘΟΚ δίνει παραστάσεις για την περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ