Διεθνής διάκριση για τον Κύπριο φωτογράφο Silvio Rusmigo

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.12.2017

Στην κορυφαία τετράδα των πρότζεκτ που συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας Perspectives 2017 αναδείχθηκε η συλλογή φωτογραφιών This is your Cyprus, του Κύπριου φωτογράφου Silvio Rusmigo.


Ο Silvio Rusmigo, επαγγελματίας φωτογράφος που ζει και εργάζεται στην Κύπρο, συμμετείχε στον διαγωνισμό στην κατηγορία Landscapes.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη PhotoPlus International Conference + Expo, τη μεγαλύτερη έκθεση φωτογραφίας στη Βόρεια Αμερική που συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 25,000 επαγγελματίες από όλο τον κόσμο.

Ο γνωστός φωτογράφος, τα πρότζεκτ του οποίου έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον, ασχολείται με τη φωτογραφία εξωτερικού χώρου (outdoors & landscape) αποτυπώνοντας τη σύνδεση του ανθρώπου με το φυσικό, ιστορικό και κοινωνικό του περιβάλλον.

w_Lost in a vineyard Omodos Cyprus 2012
Lost in a vineyard, Ομοδος, Κύπρος 2012 ©SilvioRusmigo

Η πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία και η προστασία του οικοσυστήματος της Κύπρου και της Μεσογείου είναι θέματα που τον κεντρίζουν ιδιαίτερα και έγιναν αφορμή για τη συνεργασία του με σημαντικούς οργανισμούς και ΜΚΟ σε Κύπρο και εξωτερικό.

w_Shining through the landscape Pedoulas Cyprus 2014
Shining through the landscape, Πεδουλάς, Κύπρος 2014 ©SilvioRusmigo

Το This is your Cyprus αποτελεί μια συλλογή φωτογραφιών όπου ο Silvio Rusmigo παρουσιάζει την Κύπρο μέσα από τη δική του οπτική, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του κυπριακού τοπίου και της ομορφιάς που το χαρακτηρίζει αλλά πολλές φορές περνάει απαρατήρητη. Όλες οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες, αφήνοντας μια πιο συμβολική ερμηνεία χωρίς χαρακτηρισμούς και τοποθεσίες, και επιτρέποντας στον θεατή να εξερευνήσει τον πλούτο του νησιού, πέρα από αυτά που ξέρει και έχει δει μέχρι σήμερα. Το πρότζεκτ ξεκίνησε το 2012 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.



w_Tree of Black Gold Kormakitis Cyprus 2014
Tree of black gold, Κορμακίτης, Κύπρος 2014 ©SilvioRusmigo

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω συλλογή φωτογραφιών βραβεύεται, καθώς έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς και διαγωνισμούς, όπως τα IPA International Photography Awards, Fine Art Photography Awards και International Photographer of the Year Awards.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Silvio Rusmigo, το This is Your Cyprus και το διαγωνισμό στα πιο κάτω links:

https://www.silviorusmigo.com/this-is-your-cyprus.html

https://www.facebook.com/silviorusmigo.photography/

https://www.instagram.com/storing_light/?hl=en

http://www.shutterloveonline.com/contest_galleries/ppe/2017/#main

ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: An island's backbone, Κερύνεια, Κύπρος 2014 ©SilvioRusmigo

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ