Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ: συνάντηση εικαστικών και παραστατικών τεχνών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.12.2016

Ένας νέος χώρος πολιτισμού εγκαινιάζεται την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία: το Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, το οποίο θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας_Συνεργασία Ίδρυμα Πιερίδη.


Σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Τεχνών, Γιάννη Τουμαζή, ο νέος αυτός χώρος στόχο έχει να φέρει κοντά τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες, με επίκεντρο την τέχνη του περφόρμανς.


«Θέλουμε να δώσουμε βήμα σε νέους ανθρώπους», σημείωσε ο κ. Τουμαζής μιλώντας στο Π, επισημαίνοντας ότι στον χώρο του Θεάτρου Πόλης ΟΠΑΠ διατίθεται χώρος για εργαστήρια. Εκεί οι άνθρωποι του Κέντρου Τεχνών ευελπιστούν ότι μπορούν να αναπτυχθούν έρευνες στους τομείς των εικαστικών και παραστατικών τεχνών από δημιουργούς όλων των κοινοτήτων της Κύπρου.


theatro_polis_opap
theatro_polis_opap1
theatro_polis_opap2
theatro_polis_opap3
theatro_polis_opap4
theatro_polis_opap5


«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πυρήνα έκφρασης και αναζήτησης όπου θα είναι έντονο το στοιχείο του πειραματισμού», είπε ακόμη ο κ. Τουμαζής αναφέροντας ότι ο νέος αυτός χώρος φιλοδοξεί να αναπτύξει γέφυρες δημιουργικού διαλόγου μεταξύ της εικαστικής και της θεατρικής έκφρασης, δημιουργώντας έτσι έναν ακόμη καλλιτεχνικό και δημιουργικό πυρήνα στην εντός των τειχών πόλη, λίγα μέτρα από την Πράσινη Γραμμή.


Το Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ στοχεύει ακόμα να αναδειχθεί σε χώρο διαπολιτισμικού διαλόγου, όπου άτομα και ομάδες με διαφορετικά εθνοτικά, πολιτισμικά, θρησκευτικά και γλωσσικά υπόβαθρα και κληρονομιά, θα συναντώνται για να δημιουργούν.


Το Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, το οποίο βρίσκεται στην οδό Τεμπών ακριβώς απέναντι από το εστιατόριο Παλιά Ηλεκτρική και την αυλή του Κέντρου Τεχνών, θα παραχωρείται σε καλλιτέχνες είτε με άμεση ανάθεση από το Κέντρο Τεχνών ή μέσω open call.


Το κτίριο που θα φιλοξενήσει το Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ ήταν ένα παλιό ξυλουργείο. Οι εργασίες ανακαίνισης και επιδιόρθωσης είχαν ως στόχο τη δημιουργία ενός μικρού εναλλακτικού θεατρικού χώρου που θα ανταποκρίνεται στις πολλαπλές ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές του χρήσεις.


Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Τετραετές Πρόγραμμα Αναζωογόνησης Περιοχών ΠράσινηςΓραμμής Λευκωσίας 2009-2012, το Σχέδιο Στήριξης των Τοπικών Αρχών για τη Δημιουργία Έργων Πολιτιστικής Υποδομής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και την ΟΠΑΠ Κύπρου.


Οι βάσεις του καλλιτεχνικού προγράμματος θα τεθούν τον ερχόμενο Γενάρη.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ