Με «Πέρσες» η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ | Κάλεσμα σε ακροάσεις

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.12.2016

Ο νεαρός Έλληνας σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης θα αναλάβει την καλοκαιρινή παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, με το έργο «Πέρσες» του Αισχύλου.


Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου καλεί σε ακρόαση άντρες επαγγελματίες ηθοποιούς ηλικίας κάτω των 40 ετών, απόφοιτους δραματικών σχολών.


Για τις ανάγκες της ακρόασης απαιτείται η μελέτη του έργου και η αποστήθιση συγκεκριμένου αποσπάσματος του κειμένου.


Το απόσπασμα της ακρόασης βρίσκεται εδώ.


Επίσης απαιτείται η εκμάθηση μόνο των τεσσάρων πρώτων στροφών του τραγουδιού «Τέσσερα τζιαι τέσσερα» από την συγκεκριμένη εκτέλεση:


«1. Τέσσερα τζαι τέσσερα γίνουνται οκτώ
τέσσερα παλληκάρκα πάσιν στον πόλεμον.
2. Στην στράταν που πααίννασιν επεινάσασιν
εκάτσασιν να φάσιν μα εδιψάσασιν.
3. Γυρεύκουν νάβρουν βρύσην απάνω στο βουνόν
τζ’ ήβρασιν έναν λάκκον των εκατόν ορκών.
4. Ερίψαν το λαχνίν τους πκοιός εννά κατεβεί
τζαι έππεσεν ο κλήρος πάνω στον πιο μιτσήν.»


Απαραίτητη η γνώση τραγουδιού. Επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη η γνώση μουσικού οργάνου (κρουστού, πνευστού ή εγχώρδου).


Οι ηθοποιοί θα πρέπει να προσέλθουν με άνετα ρούχα και παπούτσια.


Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στο Νέο Κτίριο ΘΟΚ και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα και πρόσφατη φωτογραφία στο dramaturg@thoc.org.cy μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2017 στις 15:00.


Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε με τον Θεατρολόγο/Δραματουργό του Οργανισμού, Αντώνη Σολωμού, στο τηλέφωνο 22864306.


Οι ηθοποιοί που θα επιλεγούν για να συμμετέχουν στην καλοκαιρινή παραγωγή θα ανακοινωθούν στις 25 Ιανουαρίου 2017.


Ο Άρης Μπινιάρης


Ο νεαρός σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης ξεχώρισε στην Ελλάδα όταν παρουσίασε το 2011 την παραγωγή «Το Θείο Τράγι», ένα έργο βασισμένο στο διήγημα το Γιάννη Σκαρίμπα. Με πρωταγωνιστή έναν αντιήρωα, εχθρό του καθωσπρεπισμού που επιστρέφει στα πάτρια για μια παλιά του αγάπη, η παράσταση αποτέλεσε ένα θεατρικό και μουσικό γεγονός με ηθοποιούς και μουσικούς να συμπράττουν ζωντανά επί σκηνής.


Το 2015, ο Άρης Μπινιάρης ετοίμασε ένα ροκ ορατόριο για την Ελληνική Επανάσταση του '21, το οποίο παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015. Με αφετηρία κείμενα από πηγές της επαναστατικής περιόδου (αποσπάσματα από τα πρακτικά των Εθνοσυνελεύσεων και από απομνημονεύματα αγωνιστών, άρθρα της εφημερίδας του Μεσολογγίου «Ελληνικά Χρονικά», αλλά κι από την επιστολογραφία της εποχής), ο Μπινιάρης χρησιμοποίησε ως όχημα ένα ροκ τρίο με τον ίδιο στην κιθάρα.


Στη φωτογραφία ο Άρης Μπινιάρης. ©Πάρις Tαβιτιάν/LIFO/www.lifo.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ