Έφυγε η γνωστή Γαλλίδα τραγουδίστρια Φρανς Γκαλ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ Δημοσιεύθηκε 8.1.2018

Πέθανε το πρωί της Κυριακής η Γαλλίδα τραγουδίστρια Φρανς Γκαλ, σε ηλικία 70 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Η ίδια νοσηλευόταν από τα μέσα Δεκεμβρίου εξαιτίας σοβαρής λοίμωξης. 


france gall


Η Φρανς Γκαλ, έγινε ακόμη πιο γνωστή στο ευρύ κοινό  όταν κέρδισε τη Eurovision το 1965, εκπροσωπώντας το Λουξεμβούργο, με το τραγούδι "Poupée de cire, poupée de son" του Gainsbourg. Τότε η ίδια έγινε μια τραγουδίστρια παγκοσμίου φήμης, με το τραγούδι να ηχογραφείται πια όχι μόνο στα γαλλικά αλλά και στα γερμανικά, ιταλικά και ιαπωνικά.

france-gall


Ωστόσο από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας της στα μουσικά δρώμενα, η επιτυχία ήταν συνυφασμένη με το όνομά της, καθώς το πρώτο της single  "Ne sois pas si bête" ("Μην είσαι τόσο ανόητος"), πρωτοπαίχτηκε στο ραδιόφωνο την ημέρα των 16ων γενεθλίων της, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο και έγινε επιτυχία, πουλώντας 200,000 αντίτυπα.

x


Η ίδια ήταν μεγάλωσε σε μία μουσική οικογένεια. Ο πατέρας της Ρόμπερτ Γκαλ, τραγουδιστής της λυρικής σκηνής, έγραφε τραγούδια για την Εντίθ Πιάφ και τον Σαρλ Αζναβούρ. Η μητέρα της Σεσίλ Μπερτιέ ήταν τραγουδίστρια και κόρη του Πωλ Μπερτιέ, συνιδρυτή της παιδικής χορωδίας Les Petits Chanteurs à la Croix de Bois.

frans


Η ίδια παντρεύτηκε τον τραγουδιστή-στιχουργό Μισέλ Μπερζέ, ο οποίος επίσης απεβίωσε, ενώ οι δυο τους είχαν δύο παιδιά. Μετά τον θάνατο της κόρης της, Πολίν, από κυστική ίνωση το 1997, είχε αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή. Ομως το 2015 επανεμφανίστηκε υπογράφοντας το λιμπρέτο στο μιούζικαλ «Résiste», σε μουσική και στίχους του εκλιπόντος συζύγου της.

Εντούτοις, πέρα από το μουσικό της ταλέντο η Φρανς Γκαλ, ξεχώρισε και με το δικό της προσωπικό στυλ:

images (6)


france16


610f2809a947517f025b462d1ce77fc4--france-gall-frances-oconnor


a614e737361ab92f61d1ede47a5bc4a2--france-gall-french-pop


190644c16cc6e713c2badb2da57abbaf--s-fashion-french-fashion


bc24eebfae646825ded832272a6836ee

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ