Από το Βλαδιβόστοκ στο Κιότο ο Μάριος Ιωάννου Ηλία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.1.2018

Μετά την εντυπωσιακή ηχητική και οπτική απεικόνιση της ρωσικής πόλης του Βλαδιβοστόκ, ο Κύπριος συνθέτης Μάριος Ιωάννου Ηλία, αποδέχθηκε πρόταση από το Κιότο της Ιαπωνίας για να δημιουργήσει το πορτρέτο και αυτής της πόλης.


Από την Πάφο, το «ορμητήριό» του για όλο τον κόσμο, ο Μάριος Ιωάννου Ηλία, δήλωσε ότι ο προγραμματισμός για το «Sound of Kyoto» έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ η παραγωγή θα γίνει εντός του Φθινοπώρου.

Ο  Μάριος Ιωάννου Ηλία, που έχει χαρακτηριστεί ως "παιδί θαύμα" της σύγχρονης μουσικής, δημιούργησε το μουσικό πορτρέτο του Βλαδιβοστόκ χρησιμοποιώντας ντόπιους καλλιτέχνες και οικείους με την πόλη ήχους.

Ανέφερε ότι το όλο εγχείρημα άρχισε όταν τον προσκάλεσε το Ίδρυμα Zarya και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Zarya του Βλαδιβοστόκ στα πλαίσια ενός προγράμματος για την ανάπτυξη νέων ιδεών στη Ρωσία.

Με έναυσμα αυτό το γεγονός, ο Κύπριος συνθέτης δημιούργησε τη νέα πολιτιστική ταυτότητα του Βλαδιβοστόκ στην Άπω Ανατολή, με τον τίτλο «Sound of Vladivostok» και τη συμμετοχή άνω των 350 μουσικών, 20 και πλέον φορέων και μιας ολόκληρης πόλης που λειτούργησε ως σκηνή.

Το έργο κινηματογραφήθηκε από τον Νικόλα Κκώστη και προβάλλεται ως ταινία από την Dolby Atmos της Ρωσίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πρώτη παγκόσμια κινηματογραφική προβολή εγκαινίασε το ανακαινισμένο πολυτελές σινεμά του Βλαδιβοστόκ και πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2017.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε σε 10 προβολές στο Βλαδιβοστόκ, μεταξύ άλλων στη Φιλαρμονική της πόλης και το Θέατρο Πούσκιν.

Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα θα γίνει τέλος Ιανουαρίου στο Βερολίνο, στα πλαίσια του Hellas Filmbox Berlin, όπου ο Μάριος Ιωάννου Ηλία θα δώσει και διάλεξη για την αισθητική της σύγχρονης τέχνης.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ