Oι ARCADIAN CHILD στο Καζαντί

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.1.2018

Γνωρίσαμε καλύτερα τους ARCADIAN CHILD μέσω του δημιουργού Παναγιώτη Γεωργίου που φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του "Π" Καζαντί, με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου "Afterglow".


 
22154663_1373977389366784_5833897027818802874_n


Ποιοι είναι οι ARCADIAN CHILD;

Οι ARCADIAN CHILD δημιουργήθηκαν το 2013 στη Λεμεσό. Ψυχεδελικοί, δυναμικοί και μεθυστικοί, δημιουργούν ενα ηλεκτρισμένο αμάλγαμα rock, έντασης και μέθυς ξεκινώντας απο τις ανατολίτικες ρίζες και καταλήγωντας στις παρυφές του δυτικού psych. Σκοτεινοί, ντύνουν την μουσική τους της με στίχους που ταλαντεύονται μεταξύ ειρωνίας, αυτοκριτικής και περισυλλογής.

Το συγκρότημα αποτελείται από τέσσερις φίλους που μοιράζονται την αγάπη τους για τη μουσική, τον Παναγιώτη Γεωργίου στα φωνητικά, κιθάρες, τον Στάθη Χατζηχαραλάμπους στις κιθάρες, τον Αντρέα Κέρβερο στο μπάσο, φωνητικά και τον Χρίστο Δήμου στα τύμπανα.

arcadianchild


Γιατί ARCADIAN CHILD;

"Γιατί η Αρκαδία ανέκαθεν θεωρούταν η ουτοπία κι έτσι κάναμε ένα παραλληρισμό με το παιδί της ουτοπίας, σαν παιδί της Αρκαδίας, το οποίο ουσιαστικά αντιπροσωπεύει την ελπίδα την οποία έχουμε εμείς για κάτι καλύτερο". 


Ο 1ος δίσκος: "Afterglow":

Στο δισκογραφικό ντεμπούτο τους  "Afterglow" οι Arcadian Child περιλαμβάνονται οκτώ κομμάτια: 1. She’s on my mind, 2. Little late for love, 3. Rabbit Hole, 4. Electric Red, 5.Irresistible, 6. Run, 7. Afterglow, 8. Used.

22049912_1372407319523791_3368342391192122144_n




Ερωτηθείς για τους στίχους που έγραψε στο "Afterglow" ο Παναγιώτης Γεωργίου απαντάει: "Ήθελα να δω πώς αλληλεπιδρά ο κόσμος το 2017/18 όταν έγραφα τους στίχους με τα κοινωνικά προβλήματα που βασανίζουν τον μέσο πολίτη , τα πολιτιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός κυρίως. Ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά προβλήματα της πόλης είναι η έλλειψη χώρων  στους οποίους οι νέοι θα μπορούν να εκδηλωθούν, και κατά συνέπεια να αγκαλιάσουν τις τέχνες, και να περάσουν και στο DNA τους". 



Οι ARCADIAN CHILD βλέπουν μπροστά καθώς προετοιμάζονται ήδη για τον επόμενο δίσκο, ο οποίος θα είναι μεγαλύτερος σε διάρκεια. Κάποιοι στίχοι θα είναι επηρεασμένοι από τους επτά συμπαντικούς κανόνες του Ερμή. Εντούτοις στα νέα τραγούδια θα αποτυπώνεται, η έντονη αυτοκριτική και το πώς αντιλαμβάνεται ένας νέος το κοινωνικό status quo το 2018, μέσα σε αυτή όλη την υπερπληροφόρηση που βομβαρδίζεται στιχουργικά.

Και όσοι από σας επιθυμείτε να τους απολαύσετε από κοντά, 1η φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουν συναυλία στο New Division στη Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="62399" ev_uxval="1" ]



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ