Έφυγε η φωνή των Cranberries Ντολόρες Ο' Ριόρνταν

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.1.2018

Πέθανε, σε ηλικία 46 ετών, η τραγουδίστρια του ροκ συγκροτήματος Cranberries, Ντολόρες Ο' Ριόρνταν.


Ο θάνατος της γνωστής τραγουδίστριας αποτελεί ξαφνική και τραγική είδηση. Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεών της, η Ο' Ριόρνταν βρισκόταν στο Λονδίνο για μια νέα ηχογράφηση. «Τα μέλη της οικογένειάς της με θλίψη άκουσαν το έκτακτο νέο και ζητούν ιδιωτικότητα σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι Cranberries έχουν στο ενεργητικό τους τέσσερα top 20 Billboard, 8 hit singles και πάνω από 40.000.000 πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως.

Το 2003, κι ενώ σύμφωνα με τη δισκογραφική τους ετοίμαζαν τον έκτο δίσκο τους, οι Cranberries ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους. Η Ντολόρες Ο' Ριόρνταν ήθελε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στα τέσσερα παιδιά της. «Ηθελα απλώς να ζήσω τα πράγματα που είχα χάσει από περιοδεία σε περιοδεία και από στούντιο σε στούντιο. Στα είκοσί μου χρόνια ήμουν σταρ, χωρίς να ξέρω τίποτα από τη ζωή», είχε δηλώσει. «Ηθελα να αφήσω τη μουσική για λίγο και να ζήσω σαν ένας κανονικός άνθρωπος. Να καταλάβω ποια είμαι πέρα από την μπάντα. Σε αυτό το διάστημα κυκλοφόρησα δύο προσωπικούς δίσκους -το "Are You Listening?" και το "Νο Baggage"- χωρίς όμως να νιώθω κάποια πίεση να φτιάξω εμπορικά τραγούδια. Ηταν σαν να είχα επιστρέψει στην εποχή που ήμουν έφηβη και απλά έγραφα την μουσική που μου άρεσε».

Ωσπου ξαναβγήκε στον δρόμο με την μπάντα της και τον νέο λάιβ δίσκο τους, «Bualadh Bos: The Cranberries Live». Η περιοδεία, όμως, ήταν γεμάτη απρόοπτα. Δύο φορές οι Cranberries αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις συναυλίες τους, πρώτα στο Μεξικό και μετά στην Ιταλία, εξαιτίας προβλημάτων στις φωνητικές χορδές της Ντολόρες. Αλλά η υπόλοιπη περιοδεία πραγματοποιήθηκε κανονικά, ενώ ανάμεσα στις επιτυχίες τους οι Cranberries έπαιζαν και τα τραγούδια από τους προσωπικούς της δίσκους. Οσο για νέο υλικό, «υπάρχουν ιδέες αλλά δεν βιαζόμαστε», είχε πει η Ο' Ριόρνταν. «Αν κάτι μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί, είναι να ζούμε το παρόν και να μην πολυασχολούμαστε με το μέλλον».

Η Ντολόρες Ο' Ριόρνταν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Έπασχε από διπολική διαταραχή με αποκορύφωμα το 2014 να καταδικαστεί για τη φασαρία που προκάλεσε εν μέσω πτήσης.

Την ίδια χρονιά χώρισε τον επί δύο δεκαετίες σύζυγό της Ντον Μπάρτον, πρώην μάνατζερ των Ντουράν Ντουράν με τον οποίον απέκτησαν 3 παιδιά.

Οι Cranberries είχαν αποπειραθεί να ξεκινήσουν περιοδεία το 2017 σε Βρετανία, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, την οποίαν ακύρωσαν λόγω των προβλημάτων υγείας, που αντιμετώπιζε η ίδια και τα απέδιδαν σε πόνους στην πλάτη.







Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ