Στην Κύπρο ο Αντονι Ντάνιελς, ο C-3PO των Star Wars

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.1.2019

Γράφει ο Δημήτρης Γεωργίου


Το χρυσό ρομπότ της σειράς ταινιών Star Wars, o γνωστός και πολύ αγαπητός στους φαν της εμβληματικής σειράς C-3PO, φτάνει στην Κύπρο τον ερχόμενο Απρίλιο. Ο λόγος για τον ηθοποιό Άντονι Ντάνιελς, που υποδύεται ίσως το διασημότερο ρομπότ στην ιστορία του κινηματογράφου. Το Cyprus Comic Con ανακοίνωσε ότι ο Ντάνιελς θα είναι ο headliner special guest για τη φετινή διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Απριλίου στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία.

Ποιος είναι

Ο Άντονι Ντάνιελς είναι ο μόνος ηθοποιός ο οποίος πρωταγωνίστησε και στις εννέα ταινίες Star Wars, υποδυόμενος πάντα το συμπαθές -αν και γκρινιάρικο- ρομπότ C-3PO, που πάντα συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της πλοκής κάθε ταινίας.

Κάτι που δεν ξέρουν οι πιο πολλοί είναι ότι ως C-3PO, ο Ντάνιελς ήταν ο πρώτος ο οποίος μίλησε στην πρώτη ταινία του Τζορτζ Λούκας, «Μία Νέα Ελπίδα», το 1977, που αργότερα ορίστηκε ως τέταρτο επεισόδιο. Και ήταν αυτός ο οποίος έκλεισε την τελευταία ταινία του «Πολέμου των Άστρων» που ορίστηκε ως τρίτο επεισόδιο, την «Εκδίκηση των Σμιθ» (2005).
Δεν ήταν όμως όλα εύκολα για τον ηθοποιό αφού το να φοράς μια τέτοια μεταλλική στολή, και δη βάρους 14 κιλών, «ήταν ένας εφιάλτης, είχα γρατζουνιές σχεδόν παντού», δήλωσε ο ίδιος στο Vulture.com. Η στολή του ήταν φτιαγμένη από πλαστικό και υαλονήματα, με τέτοιο τρόπο που περιόριζε ασφυκτικά τις κινήσεις του, ενώ η διαδικασία της τοποθέτησης ή της αφαίρεσης της στολής -πάντα με εξωτερική βοήθεια- κρατούσε δύο ώρες. Χρειάζονταν μόνο 30 λεπτά για το κεφάλι! Συχνά, η εξωτερική βοήθεια, δηλαδή οι υπόλοιποι ηθοποιοί και τα μέλη της παραγωγής, έκαναν διάλειμμα για φαγητό και άφηναν τον Ντάνιελς σχεδόν ακινητοποιημένο μέσα στη στολή του.

«Είχα αρχίσει να αγαπώ τον C-3PO»

Ο Άντονι Ντάνιελς είχε αφοσιωθεί πλήρως στον ρόλο του και δεν σταματούσε να προβάρει τις σκηνές στο σπίτι του. Αλλά μέσα στη στολή αισθανόταν «κάτι ανάμεσα σε ανάπηρος και μωρό» και «δεν απέδιδε όπως θα ήθελε», είχε δηλώσει στο περιοδικό «People» τον Αύγουστο του 1983, τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του έκτου επεισοδίου «Επιστροφή των Τζεντάι». Μια φορά ήταν τόσο απεγνωσμένος λόγω των περιορισμών που του επέβαλλε η στολή, που ακρωτηρίασε ένα μέρος της στο χέρι ώστε να αναγκαστούν να του φτιάξουν ένα που ταίριαζε καλύτερα.
Για το έκτο επεισόδιο, την τρίτη δηλαδή ταινία, (1983), του έφτιαξαν μια πιο προηγμένη στολή, αξίας περίπου 270.000 ευρώ, φτιαγμένη από πιο ελαφριά πλαστικά, υαλονήματα και αλουμίνιο αλλά, και πάλι, «είχε μεγάλη απέχθεια προς τη στολή και τον χαρακτήρα», όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Guardian». Τότε γιατί συνέχισε; «Είχα αρχίσει να αγαπώ τον C-3PO και δεν μπορούσα απλώς να τον εγκαταλείψω, αισθανόμουν υπεύθυνος γι’ αυτόν», απαντά στον δημοσιογράφο.

  • Το Cyprus Comic Con 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Απριλίου στην Κρατική Εκθεση (Μακεδονίτισσα). Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να φωτογραφηθεί και να πάρει αυτόγραφο από τον Άντονι Ντάνιελς, αλλά και να υποβάλει ερωτήσεις σε σχετική εκδήλωση με θέμα τις ταινίες Star Wars. Δεν έχει ανακοινωθεί ποια από τις δύο μέρες θα συμβεί αυτό, έχουν ωστόσο ανακοινωθεί οι τιμές: 40 ευρώ για μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο με τον C-3PO και 120 ευρώ για μια ιδιωτική συνάντηση.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ