Looping on thin ice

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.1.2019

Ζητήσαμε από τον Θεόδουλο Γρηγορίου και τον TheoMass Lexileictous να μας μιλήσουν για τη συνεργασία τους πάνω στην εγκατάσταση Looping on thin ice, σε επιμέλεια της Ευαγορίας Δαπόλα.


«Αυτή η εγκατάσταση είναι ο καρπός μιας εύφορης συζήτησης ανάμεσα σε εμάς τους καλλιτέχνες και στην επιμελήτρια Ευαγόρια Δαπόλα γύρω από την συγχρονικότητα. Διαφυλάσσει τις ξεχωριστές καλλιτεχνικές μας ταυτότητες και συνδυάζει στοιχεία από τις διαφορετικές πρακτικές μας αλλά και θεματικές ενότητες που μας απασχολούν. Παντρεύει στοιχεία γεωμετρικά, χαρακτηριστικά της πρακτικής του Θεόδουλου, με τον πάγο, ένα υλικό που εμφανίζεται έντονα στην δουλειά του TheoMass Lexileictous, δίνοντας έμφαση σε όσα έχουν κοινά όπως η κλίμακα και ο όγκος.

Η συνεργασία αυτή λειτούργησε μέσα από έναν αδιάκοπο διάλογο και μέσα από την ανασκόπηση της ξεχωριστής μας δουλειάς προσπαθώντας να βρούμε το κοινό έδαφος ανάμεσα μας. Μέσα από προτάσεις αλλά και από στοιχεία και υλικά που μας γοητεύουν ατομικά αλλά και ως δυάδα προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα έργο που γιορτάζει την ατομικότητα μας αλλά και την σύνδεση που δημιουργήθηκε, που έχει έναν performative χαρακτήρα δανεισμένο από την δουλειά του Αλέξη και ένα έντονα δομικό χαρακτήρα από την δουλειά του Θεόδουλου.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εμπειρία, καταφέραμε να δούμε την προσωπική δουλειά μας μέσα από τα μάτια του άλλου και να συζητήσουμε για κοινές εμπειρίες, θεματικούς άξονες, δομές και υλικά, κερδίσαμε ο ένας από τον άλλο και ανταλλάξαμε αντιλήψεις, ιδέες και προσεγγίσεις.  Έγινε η πλατφόρμα για να επανεξετάσουμε την δουλειά μας και να βρούμε καινούριες προοπτικές.»

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 18 Ιανουαρίου 2019 και θα διαρκέσει μόνο δύο μέρες, μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, στο S:2F2 (Ηρακλέους 7Α, Λευκωσία).  



EB0A7953


EB0A7904


EB0A7931


EB0A7926


EB0A7919


EB0A7924


EB0A7949

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ