Ο Scott Mead φωτογραφίζει πάνω απ'τα σύννεφα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.1.2018

Ο Αμερικανός φωτογράφος Scott Mead που ζει στο Λονδίνο, ταξιδεύει συχνά για επαγγελματικούς λόγους σε όλο τον κόσμο και φωτογραφίζει την ομορφιά του πάνω από τα σύννεφα, επιδιώκοντας να καταγράψει το φυσικό και συναισθηματικό "θαύμα" του αεροπορικού ταξιδιού, με τις ιδέες, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που ξυπνά.  


t1
'Light and Shadow off Long Island', Νέα Υόρκη. © Scott Mead

Καθώς κατευθυνόταν στους απίστευτους προορισμούς του συγκέντρωσε μια σειρά από υπέροχες εναέριες λήψεις: το ηλιοβασίλεμα στις Άνδεις, τα σύννεφα πάνω από τις γαλλικές Άλπεις, την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, την αφηρημένη γεωγραφία του εδάφους και των ωκεανών. «Όταν ταξιδεύεις πάνω από τα σύννεφα συμβαίνει κάτι μοναδικό...» λέει ο Mead στο πρόλογο του βιβλίου του Above the Clouds όπου συγκέντρωσε τις εικόνες του. «Παραδίδουμε τον έλεγχο και βυθίζουμε στον εαυτό μας, στο ταξίδι και τη στιγμή ... »

t2
French Alps", ταξιδεύοντας για το Μαρόκο. © Scott Mead

"Όταν ταξιδεύεις πάνω από τα σύννεφα συμβαίνει κάτι μοναδικό..." λέει ο Mead "Παραδίδουμε τον έλεγχο και βυθίζουμε στον εαυτό μας, στο ταξίδι και τη στιγμή ... "




t3
'Pastel Morning', αναχώρηση από τη Νέα Υόρκη. © Scott Mead

   Οι φωτογραφίες του Above the Clouds, παρουσιάζονται μέχρι τις 19 Ιανουαρίου στην Hamiltons Galleryστο Λονδίνο. Τα έσοδα τόσο από το βιβλίο όσο και από τις φωτογραφίες τις έκθεσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο νοσοκομείο Great Ormond Street.




t4
'Ice Islands', Βόρειος Ατλαντικός. © Scott Mead

t5
"Cloudscape Over Massachusetts", Μασαχουσέτη. © Scott Mead

t6
'Peaceful Pacific, Final Approach', Λίμα. © Scott Mead

t7
'The Andes Fading into Misty Sunset', Άνδεις. © Scott Mead

t8
"Plateau, Natural Abstraction", Νέο Μεξικό. © Scott Mead

t9
"River Thames Fading into Mist, Early Morning", Λονδίνο. © Scott Mead

(Lifo. gr)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ