Πλήρης ανακαίνιση του μουσείου της Πάφου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.1.2018

"Η Πάφος επιτέλους έχει αποκτήσει ένα Μουσείο που είναι αντάξιο των αρχαιοτήτων που υπάρχουν στην πόλη" ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, μετά τη σημερινή επιθεώρηση των βελτιωτικών έργων στο Μουσείο Πάφου.


Η ανακαίνιση που έγινε έναντι δαπάνης 2 εκ. ευρώ περίπου, θα είναι μεγάλη σε σχέση με προηγουμένως, είπε προσθέτοντας πως έγινε μια πλήρη ανακαίνιση του Μουσείου, με εσωτερικούς και υπόγειους χώρους, εργαστήρια και τοποθέτηση καμερών ασφαλείας.

Paphos_Archeological_Museum3 (1)

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως επιτεύχθηκε ένα πραγματικά μεγάλο έργο στο Μουσείο, έχουν ολοκληρωθεί τα κατασκευαστικά  έργα και αυτό που απομένει είναι να τοποθετηθούν οι αρχαιότητες, έτσι ώστε όλοι να τις απολαμβάνουν μέσα στον καινούργιο και πολύ αναβαθμισμένο χώρο.

“ Είμαστε περήφανοι για το έργο που έγινε, ήταν ένα έργο που καθυστέρησε πολλά χρόνια, όμως, η δική μας κυβέρνηση το έθεσε στις προτεραιότητες της”.

Ακολούθως, εξέφρασε την υπερηφάνειά του που σήμερα είχε την ευκαιρία σαν αρμόδιος Υπουργός να δει το αποτέλεσμα.

Paphos_Archeological_Museum
Πρόσθεσε πως όταν ανέλαβε το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων είχε βάλει τρεις στόχους όσον αφορά την Πάφο: Αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων λόγω και της αρχαίας κληρονομιάς της,  αναβάθμιση του οδικού δικτύου -που ολοκληρώνεται, αφού το 2018 ξεκινά ο δρόμος Πάφου -Πόλης Χρυσοχούς - και ο τρίτος στόχος είχε να κάνει με την αναβάθμιση των παραλιών της Πάφου.

Η Πάφος, "είναι μια πόλη τουριστική και σίγουρα ο κόσμος έρχεται στην Πάφο για το φυσικό τοπίο , τον καιρό και τις παραλίες αλλά και τις αρχαιότητες", κατέληξε .

(ΚΥΠΕ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ