Κλιμάκιο της ΣΟΝΚ στο Musikverein της Βιέννης

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 25.1.2018

Να θεσμοθετήσει την παρουσία κλιμακίου της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στο Musikverein (Μουζίκ-φεράϊν) της Βιέννης, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.


"Αναγνωρίζοντας την ποιότητα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, αλλά και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην προσπάθεια ενίσχυσης της πολιτιστικής μας διπλωματίας στο εξωτερικό, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα όπως θεσμοθετήσει την παρουσία κλιμακίου της στο φημισμένο Musikverein (Μουζίκ-φεράϊν) της Βιέννης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον «Κυπρίων Συναυλίας»", είπε, συγκεκριμένα, σε χαιρετισμό του στη συναυλία του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, που διάβασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Στην ίδια συναυλία, σημείωσε, θεσμοθετείται και η παρουσία φωνητικού συνόλου των Μουσικών Σχολείων Κύπρου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι τα νιάτα της Κύπρου αποτελούν το μέλλον της χώρας και οι δράσεις ενδυνάμωσης των νέων για να επιτύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Όπως ανέφερε, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, «βλέπουμε τα τελευταία χρόνια τη μουσική παιδεία της χώρας να αναπτύσσεται περαιτέρω και να στηρίζεται μέσα από θεσμούς, δράσεις και προγράμματα που αφορούν στην εκπαίδευση και ανέλιξη των παιδιών που επιλέγουν να ασχοληθούν σοβαρά με τη μουσική».

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, επεσήμανε, προσφέρει σε νεαρούς ταλαντούχους και ανερχόμενους μουσικούς την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους μέσα από την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα υψηλού επιπέδου ορχηστρικό σύνολο.

"Αυτό ενισχύει και ενδυναμώνει τα παιδιά που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν μουσικές σπουδές ενώ αναπτύσσει και εκπαιδεύει το μελλοντικό ακροατήριο της χώρας. Αποτελεί, ουσιαστικά, προέκταση της επαγγελματικής ορχήστρας, αφού λειτουργεί ως ένα φυτώριο νέων μουσικών, οι οποίοι θα μπορέσουν να υπηρετήσουν σε κατοπινό στάδιο είτε στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ή σε άλλες σημαντικές ορχήστρες στην Ευρώπη και στο εξωτερικό", πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, υποστηρίζει μέσα από διάφορες συνεργασίες φορείς που προσφέρουν στην ευρύτερη κοινωνία των πολιτών, αφού επιδίωξη είναι όπως μέσα από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, συνδεδεμένων με δοκιμές και ζωντανές παραστάσεις, υπάρξει θετική επίδραση στην κοινωνική και μουσική ανάπτυξη των παιδιών. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ταξιδεύσει επαλειμμένα στο εξωτερικό, ανεβάζοντας και διατηρώντας ψηλά, τη σημαία της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγχάρηκε τη Διοίκηση, την εκτελεστική και καλλιτεχνική διεύθυνση, τον Μαέστρο Γιώργο Κουντούρη αλλά και κάθε ένα από τα νεαρά μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου για το πολυσήμαντο έργο το οποίο επιτελούν και τους διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα βρίσκεται πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες τους.

(ΚΥΠΕ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ