Έκθεση Auto-Bio στο Άμστερνταμ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.2.2018

Η Suzanne Biederberg Gallery στο Άμστερνταμ, θα φιλοξενήσει την έκθεση ζωγραφικής των Λευτέρη Ολυμπίου και Johannes van Vugt, AUTO-BIO.Η AUTO-BIO είναι μια έκθεση  των πολύ προσωπικών αναμνήσεων των καλλιτεχνών της δικής τους ζωής.


Τα μέλη της οικογένειας είναι η άμεση πηγή έμπνευσης, που συλλαμβάνεται σε εικόνες, μέσω των οποίων ο Λευτέρης Ολύμπιος και ο Johannes van Vugt δημιουργούν ένα συλλογικό μονοπάτι γεμάτο επιθυμία και ελπίδα, με βάση τις προσωπικές τους εμπειρίες πραγματικών συναισθημάτων που αναγκάζουν να ζουν μέσα τους εδώ και τώρα.

Είναι συναρπαστικό να δούμε τις διαφορετικές στυλιστικές προσεγγίσεις στο θέμα τους, ενώ και οι δύο χρησιμοποιούν τη μορφή ως βάση τους. Το AUTO-BIO δείχνει τον τρόπο αλλά και την ελευθερία για να ανακαλύψουμε αναμνήσεις, να τις ζήσουμε και να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να υπάρχουν σε μια άλλη νοοτροπία.

Ο Λευτέρης Ολύμπιος (Κύπρος 1953) σπούδασε στο Doxiades και στη Σχολή Καλών Τεχνών Ακαδημίας Αθηνών και αργότερα στο Vrije Academie στη Χάγη, NL. Εκθέτει ευρέως τόσο στην Ολλανδία όσο και διεθνώς. Στην 47η Μπιενάλε της Βενετίας (1997) εκπροσώπησε την Κύπρο με το έργο του.

Ο Johannes van Vugt (Rijswijk, Noord-Brabant, NL, 1954) σπούδασε στο Rijksakademie του Άμστερνταμ και στο AKV St. Joost στη Breda. Έχει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, όπως η ατομική του έκθεση στο Εθνικό Μουσείο του Jeju στη Νότια Κορέα.

Και οι δύο καλλιτέχνες ζουν και εργάζονται στο Άμστερνταμ. Το έργο τους μπορεί να βρεθεί σε δημόσιες (μουσειακές) συλλογές αλλά και σε ιδιωτικές και εταιρικές συλλογές.

Εγκαίνια: 17 Φεβρουαρίου 4-7 μ.μ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ