Μια κυπριακή ταινία στο Φεστιβάλ Καννών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.2.2018

H ταινία μικρού μήκους "30" σκηνοθεσίας Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, σενάριο -παραγωγής Γιώργου Αβραάμ, θα συμμετάσχει στο παράλληλο πρόγραμμα Short Film Corner της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ Καννών.


Κύπρος, 1974. Η Μαρία προσπαθεί να βρει οτιδήποτε μπορεί για το γιο της που βρίσκεται στο πεδίο της μάχης. Μια συγκλονιστική στροφή της μοίρας καθορίζει την πορεία της υπόλοιπης ζωής της.

30-movie-poster-for-web-370x548


Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο "30" είναι μια ανθρώπινη ιστορία με την οποία μπορούν να ταυτιστούν άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου που έζησαν τον πόλεμο και τις συνέπειές του. Η ιστορία έχει να κάνει με την απώλεια, την προσφυγιά, τους αγνοούμενους και τη δραματική εμπειρία εκείνων που έζησαν τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Η αφηγηματική προσέγγιση της ιστορίας αντιπροσωπεύεται από τη σιωπή της μητέρας, μια σιωπή που αναδύεται από την βάθος της ψυχής της. Μια σιωπή που αιμορραγεί ενώ η μοίρα έχει τον δικό της καθοριστικό ρόλο στη ζωή. Μια σιωπή που θα μετατραπεί σε αναμονή και ελπίδα μέχρι το τέλος. Τα πλάνα επικεντρώνονται στα πρόσωπα των χαρακτήρων, αντικατοπτρίζοντας την ανθρώπινη διάστασή τους, ενώ διεισδύουν στις ψυχές τους, φέρνουν ερωτήματα που προκύπτουν από τις περιστάσεις που περνούν.

Στο ρόλο της Μαρίας η Πόπη Αβραάμ.Ερμηνέυουν επίσης οι Γιάννα Λεφκάτη, Σπύρος Γεωργίου, Αντρέας Νικολαΐδης.Σενάριο και παραγωγή Γιώργος Αβραάμ.

Στυγμιότυπα από τα γυρίσματα της ταινίας:

Behind the Scenes SHORT FILM 30 (1)
Behind the Scenes SHORT FILM 30 (2)
Behind the Scenes SHORT FILM 30

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ