Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη στην Αγία Νάπα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.3.2018

Η Αγία Νάπα ήταν από τα αγαπημένα μέρη του Γιώργου Σεφέρη στην Κύπρο. Το μοναστήρι, το γραφικό λιμανάκι, οι ψαράδες που φωτογράφιζε, οι φίλοι που τον συντρόφευαν ήταν οι πολύτιμες αναμνήσεις από τον τόπο που τον έκανε να δει το φως του ήλιου, το χρυσό δίχτυ, «που ένας μεγάλος άγγελος τραβά με τα δίχτυα των ψαράδων».


Ο Δήμος Αγίας Νάπας, τα Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον Γιώργο Σεφέρη, στην πόλη όπου περπάτησε και εμπνεύστηκε μερικά από τα πιο γνωστά του ποιήματα από την Κύπρο.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα και θα ακολουθήσει τα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη στο σημείο που βρίσκονταν τα παλιά καφενεία, τόπος συνάντησης ντόπιων και ξένων, στο μοναστήρι με τη γέρικη συκομουριά, «παλικάρι δέντρο», όπως την ονόμασε, και τέλος στο λιμανάκι που τόσες φορές γευμάτισε μαζί με τους αγαπημένους Κυπρίους φίλους του.

sikomouria
Ο Κύπριος φίλος του Σεφέρη, Ευάγγελος Λουίζος και η Μαρώ Σεφέρη ποζάρουν για τον ποιητή κάτω από τη μεγάλη συκομουριά. ΦΩΤΟ από την έκδοση «ΚΥΠΡΟΣ, Μνήμη και Αγάπη, Με το φακό του Γιώργου Σεφέρη», εκδ. Πολιτιστικού Κέντρου Λαϊκής Τράπεζας, 1990


Μετά τον περίπατο οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν και πάλι στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον καθηγητή κ. Γιώργο Γεωργή και τη φιλόλογο κ. Ελένη Αντωνιάδου, με τους οποίους θα συζητήσουν για τον Γιώργο Σεφέρη, τα ταξίδια του στην Κύπρο και την ιδιαίτερη σχέση του με την Αγία Νάπα.

+ Είσοδος: Δωρεάν (περιορισμένος αριθμός θέσεων – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) Δήλωση συμμετοχής: info@public-cyprus.com.cy & στο 7777-0300 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-18:00)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ