Τρεις διαστάσεις στο Artists Alley στο Cyprus Comic Con

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.4.2019

Το Cyprus Comic Con 2019 αφιερώνει τον χώρο Artists Alley στους επαγγελματίες και ημι-επαγγελματίες καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν το ταλέντο τους, να αλληλεπιδράσουν με άλλα δημιουργικά μυαλά και λάτρεις της τέχνης. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες που φιλοξενούνται έρχονται από το χώρο της εικονογράφησης. Από τους φετινούς καλλιτέχνες ο Θοδωρής Θου, ο Miniature Worlds και ο Χριστοφής Αγαθοκλέους δουλεύουν σε 3D. 




Θοδωρής Θού


EB0A1360


Ο Θοδωρής είναι αυτοδίδακτος γλύπτης και κεραμίστας. Γεννήθηκε στην Πάφο αλλά μετακόμισε στη Λευκωσία όταν ήταν παιδί. Είναι ως επί το πλείστον εικαστικός γλύπτης, αλλά δημιουργεί επίσης λειτουργικά κεραμικά όπως πιατάκια, κουτάλια, γλάστρες κ.λπ. Η έμπνευσή του προέρχεται κυρίως από την ποπ κουλτούρα, διάσημους χαρακτήρες ταινιών και καλτ πλάσματα και τέρατα! Η ελληνική μυθολογία είναι μια άλλη πηγή έμπνευσης.


EB0A1351

EB0A1353

EB0A1350

Ο Θοδωρής έχει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τη φύση και τα ζώα και πολλές φορές είναι εμφανές και στο έργο του. Δουλεύει με πηλό από το 2006 και χρησιμοποιεί πηλό αργιλίου κυρίως. Το υπόβαθρο των σπουδών του δεν έχει καμία σχέση με τον πηλό. Πήγε στην Αθήνα για 3 χρόνια για σπουδές στο κινούμενο σχέδιο σε ιδιωτικό κολλέγιο. «Είχα διαλέξει τον κλάδο του animation γιατί με ενδιέφεραν ιδιαίτερα τα τρισδιάστατα stop-motion, κινούμενα σχέδια αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι η οθόνη δεν μου αρκούσε, ήθελα το χειροπιαστό, να δουλεύω με τα χέρια μου. Όταν επέστρεψα Κύπρο συνειδητοποίησα ότι η μόνη δουλειά που μπορούσα να κάνω ήταν σε διαφημιστικά γραφεία και δεν ήταν αυτό που ήθελα έτσι ξεκίνησα να ψάχνω τρόπους να συνδυάσω την αγάπη μου για την ποπ κουλτούρα με το τρισδιάσταστο στοιχείο και τότε ανακάλυψα τον πηλό, ένα υλικό που δεν είχα σκεφτεί πριν γιατί το είχα συνδεδεμένο με κάτι πιο παραδοσιακό. Ο πηλός είναι δύσκολο υλικό αλλά έχει άλλη χάρη είναι πιο γήινο και πιο ζωντανό παρα το πλαστικό. Στην αρχή όλοι μου έλεγαν ότι είναι μεγάλη πρόκληση να καταφέρω να φτιάξω αυτές τις φιγούρες αλλά επέμενα αφού ήταν επίσης μια ευκαιρία να εξερευνήσω τα όρια του.»


Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει μέρος στο Κόμικ Κόν και είναι πολύ ενθουσιασμένος! « Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα γλυπτά που έκανα θα μπορούσαν να υπάρχουν σε ένα event  όπως το Comic Con. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα μπορούσα να συμμετέχω γιατί το είχα συνδεδεμένο περισσότερο με την εικονογράφηση και την δισδιάστατη τέχνη. Ήταν μια ευκαιρία να δουλέψω με θέματα που αγαπώ και ξέρω ότι θα υπάρχει κοινό που θα το εκτιμήσει».




Miniature Worlds 





Ο Γρηγόρης Γκρόζος δουλεύει με μικρογραφίες και ονομάζει κάθε έργο που κάνει έναν «μικροσκοπικό κόσμο». Χρησιμοποιεί μικρά κιβώτια και μικροσκοπικά ρολόγια για να δημιουργήσει μέσα τους απίστευτα λεπτομερείς μικροσκοπικές σκηνές, που συχνά απεικονίζουν πλωτές πόλεις, μυθικά όντα, εφευρέτες και ιπτάμενα μηχανήματα. Τα έργα του ανήκουν σε γενικές γραμμές στα είδη του steampunk, της φαντασίας, του παραμυθιού και του μαγικού ρεαλισμού. Συμμετείχε σε εκθέσεις στην Κύπρο όσο και διεθνώς. Σπούδασε Καλές Τέχνες και ξεκίνησε να ασχολείται με την μινιατούρα στο τελευταίο έτος των σπουδών του.



EB0A1512


«Στην αρχή έφτιαχνα έργα σε πιο μεγάλη κλίμακα και πριν επτά χρόνια σκέφτηκα ότι ήθελα να φτιάξω ένα μικρόκοσμο που ο κόσμος θα μπορούσε να μεταφέρει πάνω του έτσι άρχισα να κάνω μικρότερα κομμάτια και κάποια από αυτά να τα εφαρμόζω σε κόσμημα.Είναι μια διαδικασία εν εξελίξει, ακόμα το δουλεύω. Δεν έχω σταθερά υλικά, αν και ο γύψος είναι το πιο σταθερό υλικό που χρησιμοποιώ, τα διαλέγω ανάλογα με την ιδέα, τι θέλω να φτιάξω. Είναι μια τεχνική που την ανέπτυξα μόνος μου και συνέχεια ανακαλύπτω νέους τρόπους.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA





Χριστοφής Αγαθοκλέους

Ο Χριστοφής γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε Κοινωνιολογία στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και αργότερα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα στην Εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ο Χριστοφής είναι ερασιτέχνης γλύπτης που δημιουργεί θεματικά κομμάτια εμπνευσμένα από μύθους, θρύλους και ποπ κουλτούρα. Άρχισε να αναπτύσσει τις δεξιότητές του στην τέχνη της γλυπτικής σε πολύ μικρή ηλικία, γύρω στα 5 ή 6 χρόνια. Η γλυπτική ήταν ένα επαναλαμβανόμενο πάθος για τον Χριστοφή, ο οποίος συνέχισε να ασκεί την τέχνη του και να βελτιώνει σε αυτό μέσω της διαδικασίας «δοκιμής και λάθους.

15055617_552910754905801_3308981571938066170_n


Οι δημιουργίες του εμπνέονται κυρίως από την ποπ κουλτούρα, συμπεριλαμβανομένων ταινιών, κόμικς, βιντεοπαιχνιδιών, τηλεοπτικών σειρών κλπ. Ο Χριστοφής ειδικεύεται στην παραδοσιακή γλυπτική, ενσωματώνοντας όμως τη δική του αισθητική που προσεγγίζει τους χαρακτήρες όπως εμφανίζονται στα κόμικς ή τα κινούμενα σχέδια, σε αντίθεση με μια ρεαλιστική προσέγγιση της ανθρώπινης φιγούρας.

15896076_576923825837827_8982214636077657937_o
16179790_584285311768345_3989828618025683076_o
Σήμερα, ο Χριστόφης ζει στη Λεμεσό όπου εργάζεται επί του παρόντος και αναπτύσσει το πάθος του για τη γλυπτική τέχνη. Το όνειρό του είναι να διαδώσει αυτό το είδος τέχνης σε όλο το νησί, καθώς και να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν αναπτύξει την τέχνη γλυπτικής τους σε διάφορες μορφές και εκδηλώσεις.

  • Και οι τρείς καλλιτέχνες θα βρίσκονται στο Artists Alley στο Hall 3 του Cyprus Comic Con Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απριλίου στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία.












Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ