Συλλήψεις για παράνομη ανασκαφή στα Κούκλια

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.3.2018

Φωτογραφία αρχείου από ανασκαφή στον Τύμβο της Λαόνας στα Κούκλια


Στη σύλληψη δύο προσώπων σχετικά με υπόθεση παράνομης ανασκαφής στην περιοχή Κουλιών προχώρησε χθες, Κυριακή, η Αστυνομία Πάφου.

Για την υπόθεση, η Αστυνομία είχε αρχικά συλλάβει 37χρονο ο οποίος εργάζεται σε κυβερνητικό τμήμα και τελεί υπό τετραήμερη κράτηση.

Χθες, συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο, ηλικίας 34 ετών ενώ σήμερα Δευτέρα συνελήφθη και τρίτο πρόσωπο, ηλικίας 47 ετών, για την ίδια υπόθεση ανασκαφής με σκοπό την ανακάλυψη αρχαιοτήτων, χωρίς άδεια.

Εντός της ανασκαφής φαίνεται να υπάρχει αρχαίος τάφος.

Η Αστυνομία, που εκτιμά ότι απέτρεψε τη σύληση του αρχαίου τάφου στην περιοχή των Κουκλιών, συνεχίζει τις έρευνες σε σχέση με την υπόθεση ενώ το σημείο επιθεώρησαν χθες και λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Η εξέταση της υπόθεσης από την Αστυνομία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από πληροφορία που δόθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας ότι πρόσωπα εισήλθαν σε περιφραγμένη περιοχή όπου διεξάγονται ανασκαφές από το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν ένα αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόσωπο. Από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης του οχήματος είναι ένας 37χρονος. Εναντίον του εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία κατασχέθηκαν για να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο πρώτοι συλληφθέντες είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και ανασκαφή για το σκοπό ανακάλυψης αρχαιοτήτων χωρίς άδεια.

Αναμένεται να προσαχθούν σήμερα ενώπιον του Εαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ