Αγνωστες φωτογραφίες των Beatles πωλήθηκαν στην Αγγλία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.3.2018

Εκατοντάδες φωτογραφίες που δεν έχουν δοθεί ποτέ ξανά στη δημοσιότητα από τις πρώτες συναυλίες των Beatles στις Ηνωμένες Πολιτείες, πωλήθηκαν έναντι του ποσού των 358 χιλιάδων δολαρίων σε δημοπρασία στην Αγγλία.


Ο φωτογράφος Μάικ Μίτσελ, που ήταν περίπου 18 ετών όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, έφερε στο φως ντοκουμέντα από τις εμφανίσεις τους στο Washington Coliseum και στο Baltimore Civic Centre το 1964. Είχε μάλιστα καταφέρει να πάρει φωτογραφίες από το συγκρότημα λίγο πριν από συνέντευξη Τύπου και από την άφιξή τους στο Union Station.

George-Harrison-by mike mitchell
«Είχα σημαντικό κίνητρο για να τραβήξω μοναδικές φωτογραφίες», είπε ο Μάικ Μίτσελ.

Πρόκειται για 413 αρνητικά με τα πνευματικά τους δικαιώματα που πωλήθηκαν από τον οίκο Omega Auctions το Σάββατο στη βορειοδυτική Αγγλία. Εκτός από 46 φωτογραφίες που είχαν πωληθεί το 2011, το μεγαλύτερο μέρος δεν είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως. Στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκε και το αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές του Τζορτζ Χάρισον έναντι 61.047 δολαρίων. Ο Χάρισον κατείχε την μαύρη Μερσεντές για 16 χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ