Monsieur Doumani: το «Αγκάθθιν» στην κορυφή των Παγκοσμίων Τσάρτς

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.4.2018

Ο τρίτος δίσκος του σχήματος με τον τίτλο 'Αγκάθθιν' ο οποίος κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα σκαρφάλωσε στην κορυφή (Νο.#1) των Παγκοσμίων Τσάρτς για 'World Music' (Transglobal World Music Chart) καθώς επίσης και στο No#2 των Ευρωπαϊκών τσάρτς για 'World Music' (World Music Charts Europe) για τον μήνα Απρίλιο.


Είναι δύο διάκρισεις εξαιρετικής σημασίας, αφού τα συγκεκριμένα τσαρτς καθορίζονται από περισσότερους σπό 100 ειδικούς (δημοσιογράφους, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, κριτικούς) σε αυτό το είδος μουσικής από όλο τον κόσμο.

Σε μια επίσης πολύ σημαντική εξέλιξη, ο δίσκος 'Αγκάθθιν' του κυπριακού σχήματος, βρίσκεται ανάμεσα στις υποψηφιότητες για καλύτερη παραγωγή δίσκου στα Γερμανικά μουσικά βραβεία "Preis der deutschen Schallplattenkritik" (German Record Critics' Award) στην κατηγορία "World Music".

Διαβάστε επίσης: Monsieur Doumani: Πρώτη παρουσίαση για το «Αγκάθθιν»

Ο δίσκος 'Αγκάθθιν' ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε στο Ahos studio στον Μεγαλόβρυσο Αγιάς (Ελλάδα) από τον Μάκη Πελοπίδα. Το mastering έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweetspot στην Αθήνα ενώ την ευθύνη της παραγωγής είχαν οι Monsieur Doumani. Στον δίσκο συμμετέχουν διάφοροι μουσικοί όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Μιχάλης Τερλικκάς και ο Κύπριος ράπερ JUΛIO. Το άλμπουμ το οποίο κυκλοφορεί σε ψηφιακό δίσκο και σε βινύλιο, διανέμεται από την Xango Music στις Κάτω Χώρες και από την Proper Distribution στον υπόλοιπο κόσμο. Διατίθεται προς πώληση από την ιστοσελίδα του σχήματος: www.monsieurdoumani.com

Μικρό Bιογραφικό

Το πολυ-βραβευμένο σχήμα Monsieur Dοumani δημιουργήθηκε το 2011 στη Λευκωσία από τους Αντώνη Αντωνίου στον τζουρά, Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από το κυπριακή παράδοση σε διάφορα επίπεδα, οι Monsieur Doumani συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία. Την αρχική ταυτότητα του πρότζεκ καθόρισε η διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, με ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα σε ήχο και διάθεση.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ