ΤΑΚΙΜ – ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ | «Ελληνική απόλαυσις!..»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.5.2019

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού υποδέχεται τους ΤΑΚΙΜ και την παράσταση ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική απόλαυσις» που ξαναζωντανεύει σε μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική παραγωγή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας.


Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής συμπράττουν στο δυναμικό συγκρότημα των ΤΑΚΙΜ και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο.

Σταθμοί του ταξιδιού μας τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες» στην Προκυμαία),  η Κύπρος της προσφυγιάς αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη).

Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν΄ ανακαλύψουμε!...

Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθειά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ που αποτελούν οι: Θωμάς Κωνσταντίνος (ούτι, λαγούτο), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).

Μαζί τους, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου και στη αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη

Πλαισιώνει το Χορευτικό Συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού.

Καλλιτεχνική επιμέλεια-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Χορευτική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς

Οπτικό υλικό: Γρηγόρης Φιλίδης

Η ξεχωριστή μουσική παράσταση που γοήτευσε κοινό και κριτικούς, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Passport, και συμμετείχε σε σημαντικά φεστιβάλ και θέατρα, συνεχίζει το ταξίδι της στην Κύπρο με την συνεργασία του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού και μέσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια προσφοράς του Θεάτρου ΡΙΑΛΤΟ

Την Πέμπτη 23 Μαΐου, ώρα 8:30μ.μ. στο θέατρο Ριάλτο.


Πληροφορίες στο τηλέφωνο  99545629

Εισιτήρια στα ταμεία του θεάτρου, τηλέφωνο 77777745 και στο rialto.com.cy

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη και στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο Δήμος Λεμεσού.

Χορηγοί επικοινωνίας ΡΙΚ, Κανάλι Έξι και η Εφημερίδα Λεμεσός.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ