1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας τον Οκτώβριο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 29.5.2019

Στα τέλη Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, το οποίο αναμενόταν να κάνει την εμφάνισή του στην πρωτεύουσα το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, Γιώργο Παπαγεωργίου, η μετακίνηση της διοργάνωσης έγινε για καλύτερο προγραμματισμό, καθώς ο προϋπολογισμός του φεστιβάλ (με κονδύλια του Δήμου αλλά και ιδιωτικά και κρατικά) εγκρίθηκε μόλις πρόσφατα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει περιθώριο διεξαγωγής τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, το οποίο θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του στο κοινό στις 18 Ιουνίου

Θα πρόκειται για μια μηνιαία διοργάνωση που θα διαρκεί μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή σχημάτων από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Open Call

H επιλογή των Κύπριων καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ θα γίνει ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση του Δήμου Λευκωσίας που θα ανακοινωθεί στις 10 Ιουνίου.

Εγκαίνια Θεάτρου

Στο μεταξύ, στις 18 Ιουνίου θα τελεστούν τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, που είχαν αναβληθεί εξαιτίας του θανάτου του πρώην Δημάρχου Λευκωσίας, Μιχαλάκη Ζαμπέλα.
Τα εγκαίνια του θεάτρου θα πραγματοποιηθούν στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ενώ το πρόγραμμα της τελετής παραμένει ίδιο: η Λέα Μαλένη ανέλαβε τη σκηνοθεσία μιας σύντομης θεατρικής αναδρομής στην ιστορία του Δημοτικού Θεάτρου με τη συμμετοχή ηθοποιών που αποτέλεσαν μέρος των πιο σημαντικών στιγμών του. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του ΠτΔ και του δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα από την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια, μια σύνθεση του Σόλωνα Μιχαηλίδη και ευρωπαϊκές οβερτούρες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ