Νέο ντοκιμαντέρ του Σκορτσέζε για τον Ντίλαν

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.6.2019

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Μπομπ Ντίλαν που φέρει την υπογραφή του Μάρτιν Σκορσέζε, θα προβληθεί στις 12 Ιουνίου από το Netflix. Το ντοκιμαντέρ που φέρει τον τίτλο Rolling Thunder Revue : A Bob Dylan Story by Martin Scorsese,  επικεντρώνεται στη θρυλική περιοδεία Rolling Thunder Revue που έκανε ο Αμερικανός τραγουδιστής στη Βόρεια Αμερική μαζί με άλλους μουσικούς όπως την Τζόαν Μπαέζ και την Τζόνι Μίτσελ, στα μέσα της δεκαετίας του 70.


Περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από την περιοδεία καθώς και νέες συνεντεύξεις με τον Ντίλαν αλλά και κάποιους από τους συμμετέχοντες. Σύμφωνα με τους κριτικούς του κινηματογράφου, ο Σκορσέζε φαίνεται να θολώνει τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας.

Είναι γνωστό ότι ο Ντίλαν είναι το μουσικό είδωλο του Σκορσέζε καθώς το 1976, ο Αμερικανός σκηνοθέτης γύρισε το ντοκιμαντέρ The Last Walz, με θέμα την αποχαιρετιστήρια συναυλία του καναδικού συγκροτήματος The Band, το οποίο από το 1965 ως το 1974 «άνοιγε» τις συναυλίες του Ντιλαν. Αυτή η ταινία θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη συναυλία που έχει ποτέ κινηματογραφηθεί.  Το 2005, γύρισε το ντοκιμαντέρ No Direction Home, στο οποίο καταγράφει την άνοδο του Ντίλαν και περιλαμβάνει συνεντεύξεις, αποσπάσματα από συναυλίες και αρχειακό υλικό.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ