Η περίφημη κολεκτίβα από τη Βαρκελώνη «El Conde de Torrefiel» αναζητά ερμηνευτές για το «La Plaza»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.4.2018

Οι El Conde de Torrefiel, διάσημοι για τα εκπληκτικά ταμπλό βιβάν που δημιουργούν επί σκηνής, έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών με τη νέα παραγωγή τους, «La Plaza»: Ένα ταξίδι στον χωροχρόνο, που ο θεατής παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, παρατηρώντας την εποχή μας από μία άλλη σκοπιά. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα τον Μάιο στο Kunstenfestivaldesarts, στις Βρυξέλλες.


Για τις ανάγκες του «La Plaza» στην Αθήνα, η περίφημη κολεκτίβα από τη Βαρκελώνη αναζητά 10 ερμηνευτές (επαγγελματίες ή και σπουδαστές), από διαφορετικά πεδία των παραστατικών τεχνών (ηθοποιούς, περφόρμερ, χορευτές, καλλιτέχνες τσίρκου κ.λπ.), με καλό έλεγχο του σώματός τους και κινησιολογικές ικανότητες, για να συμμετάσχουν σε ομαδικές δράσεις της παράστασης, που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018 (Πειραιώς 260, από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου).

Πρόκειται για μία απλή χορογραφία με στάσεις που παραπέμπουν σε πραγματικές καθημερινές καταστάσεις (από την ηλιοθεραπεία ή μία τουριστική βόλτα μέχρι μία κηδεία). Οι ερμηνευτές δεν θα χρειαστεί να μιλήσουν επί σκηνής, ούτε να μάθουν κάποιο κείμενο. Τα πρόσωπα και τα σώματά τους δεν θα φαίνονται, αφού θα φορούν ολόσωμη στολή ζεντάι στο χρώμα του δέρματος.

Επισημαίνεται, ότι η στολή ενδέχεται να είναι άβολη και να περιορίζει την όραση, προκαλώντας ένα αίσθημα εγκλεισμού, γι' αυτό οι συμμετέχοντες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν πρόβλημα κλειστοφοβίας.

Θα πραγματοποιηθούν πρόβες, από τέσσερις έως έξι ώρες, επί ένα διήμερο, και μία γενική πρόβα τριών ωρών επί σκηνής, την παραμονή της έναρξης των παραστάσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών, οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες θα πρέπει να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό, μία ολόσωμη φωτογραφία αναφέροντας τις σωματικές διαστάσεις τους (ιδιαίτερα το ύψος τους) στο seminars@greekfestival.gr.

Η επιλογή των ερμηνευτών θα γίνει από την ομάδα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 20ή Μαΐου 2018.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ