Δωρεά από την Ύπατη Αρμοστεία Ινδίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.5.2018

Η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας δώρισε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αριθμό βιβλίων με θέμα τον ινδικό πολιτισμό. Η τελετή παράδοσης των βιβλίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.


Η δωρεά αποτελείται από ινδικά βιβλία στην αγγλική γλώσσα, ανάμεσά τους και παιδικά βιβλία, που αναδεικνύουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του λαού της Ινδίας με κύρια θεματολογία τη γυναίκα, τη γιόγκα, την υγεία, τον τουρισμό, τα αξιοθέατα της χώρας και την πατροπαράδοτη κουζίνα.

Κατά την παράδοση των βιβλίων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ανέφερε ότι η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου έχει γίνει πλουσιότερη με την προσφορά των βιβλίων που αναδεικνύουν τον πολιτισμό της Ινδίας. «Πιστεύω ότι η εν λόγω δωρεά αποτελεί έναν σύνδεσμο μεταξύ των δυο χωρών και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας συνεργασίας στο άμεσο μέλλον».  Συζητήθηκε, επίσης, η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου με πανεπιστήμια της Ινδίας και την Ινδική Ύπατη Αρμοστεία.

Ο Ινδός  Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο Dr. R. K. Raghavan επαναβεβαιώνοντας ότι η Κύπρος και η Ινδία διατηρούν διαχρονικά στενές και φιλικές σχέσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η δωρεά των βιβλίων αποτελεί μέρος της προσπάθειας για προώθηση του ινδικού πολιτισμού και κουλτούρας στην Κύπρο.

Τα βιβλία θα εκτίθενται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75) από τις 4-7 Μαΐου 2018.

 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ