Η Λευκωσία τιμά τον πρώτο Κύπριο με Όσκαρ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.7.2019

Τον Γιώτη Κατσαμπά θα τιμήσει ο Δήμος Λευκωσίας σε μια ειδική τελετή στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, στο πλαίσιο της οποίας θα του απονεμηθεί το Τιμητικό Μετάλλιο της Λευκωσίας. 


Ο Γιώτης Κατσαμπάς είναι ο πρώτος Κύπριος βραβευμένος με το κινηματογραφικό βραβείο Όσκαρ. Πρόκειται για τον διευθυντή τεχνολογίας στη Sony Pictures Animation και επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας προ-παραγωγής της ταινίας Spider-man: into the spider-verse, που απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας Κινουμένων σχεδίων.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο Παλλάς την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 στις 19:00 και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Στην εκδήλωση ο Γιώτης Κατσαμπάς θα παρουσιάσει το έργο του μέχρι και την παραγωγή της ταινίας «Spider-Man: Into the Spider-Verse» με προβολή αποσπασμάτων από την ταινία.

Κατά τη διάρκεια της πλούσιας πορείας του στην παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων, ο Κατσαμπάς πρόσφερε τις τεχνικές ικανότητές του σε πολλές ταινίες και καταξιώθηκε για τη συνεισφορά του στην παραγωγή της πρωτοποριακής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Beowulf», με την ψηφιακή επεξεργασία της ερμηνείας αληθινών ηθοποιών και με αποκορύφωμα τη φετινή παραγωγή του «Spider-Man: Into the Spider-Verse».

Ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη για την συγχαρητήρια επιστολή και πρόσκληση βράβευσής του, ο Γιώτης Κατσαμπάς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για μένα προσωπικά, το πιο συγκινητικό βραβείο είναι όλα τα μηνύματα που πήρα από την Κύπρο. Θεωρώ μεγάλη μου τιμή να παραλάβω το Μετάλλιο από την πόλη μου, Λευκωσία. Ελπίζω ότι η επιτυχία μου θα εμπνεύσει τη νεότερη δημιουργική γενιά στην Κύπρο για να δουλέψει σκληρά στην αναζήτηση των ονείρων της. Μεγάλωσα στην Κύπρο πιστεύοντας ότι η βιομηχανία ταινιών ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Αλλά οι πράξεις μας καθορίζουν ποιοι ήμαστε και τι επιτυγχάνουμε. Όπως είπε και ο Spider-Man, 'είναι θέμα τυφλής εμπιστοσύνης'».

H ταινία Spider-Man: Into the Spider-Verse αγαπήθηκε πολύ από το κοινό σε όλο τον κόσμο, είπε ο κ. Κατσαμπάς αναφέροντας ότι ήταν η δυσκολότερη ταινία που κλήθηκε ποτέ να δημιουργήσει η ομάδα του, αλλά άξιζε.

Ο Γιώτης Κατσαμπάς ζει στο Λος Άντζελες στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια. Σπούδασε Computer Animation στο Ringling College of Art & Design, στη Φλόριντα.

+ Τρίτη 9 Ιουλίου στις 19:00 στο Παλλάς [Ρηγαίνης 24, έναντι της Πύλης Πάφου, παλιά Λευκωσία. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ