Είκοσι χρόνια Μεγάλα Μπαλέτα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.7.2019

Στο πλαίσιο της διαφορετικής προσέγγισης που επιχειρήθηκε πέρσι, με τη συμπερίληψη Κύπριων καλλιτεχνών, συνεχίζει και φέτος ο θεσμός των Μεγάλων Μπαλέτων, του Δήμου Λεμεσού, ο οποίος συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής.


Η φετινή διοργάνωση για πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Ιουλίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο της Λεμεσού και όπως ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, "μετά την επιτυχία που παρουσίασαν οι περσινές παραστάσεις, ο Δήμος Λεμεσού αποφάσισε τη συνέχιση του θεσμού μέσα στο νέο αυτό πλαίσιο, της παρουσίασης Κυπρίων ανθρώπων του χορού, χορευτών και χορογράφων, πλάι σε ξένα χορευτικά σχήματα διεθνούς αναγνώρισης".

Έτσι φέτος, συνέχισε,  ο Δήμος Λεμεσού προσφέρει ένα χορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με αφορμή τα 25 χρόνια από τον θάνατό του, σε χορογραφία των Λεμεσιανών χορογράφων και χορευτριών Δάφνης Μουγιάση και Ελένης O’ Keef, στο οποίο χορεύουν οι ίδιες, πλαισιωμένες από μια εκλεκτή ομάδα χορευτριών της πόλης, που διακρίθηκαν στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις Ιωάννα Αβραάμ, Όλγα Μάρκαρη, Μάγδα Αργυρίδου, Αντιγόνη Νεοφύτου, Νατάσα Δημητριάδου, Φούλη Στυλιανίδου και Ναστάζια Φιλίππου. Συμμετέχει στο τραγούδι η Λεμεσιανή ηθοποιός Μαρίνα Αργυρίδου, στο πιάνο ο Βάσος Αργυρίδης και στην κιθάρα ο Βύρων Αθηνοδώρου ενώ την όλη καλλιτεχνική επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο Μάριος Παπαδόπουλος.

Ακολουθεί η παράσταση «Horses in the Sky 2019 – Asylum» από τη γνωστή ανά τον κόσμο ισραηλινή ομάδα Kibbutz Contemporary Dance Company, σε χορογραφία του πολυβραβευμένου παγκοσμίως καλλιτεχνικού της διευθυντή και χορογράφου Rami Be’er. Όπως σημείωσε ο κ.Νικολαϊδης, πρόκειται για μια παράσταση που έχει ήδη αποσπάσει εξαίρετες κριτικές για την ποιότητα αλλά και για την αιθέρια ατμόσφαιρα που δημιουργεί μέσα από τον πρωτότυπο συνδυασμό μουσικής, κοστουμιών και φωτισμού.

"Το πολύ υψηλό επίπεδο και η κατάρτιση τόσο των Κυπρίων όσο και των ξένων συντελεστών αποτελεί και το εχέγγυο για μια καθ’ όλα επιτυχημένη και πρωτότυπη χορευτική παραγωγή, από τις καλύτερες που έχουν παρουσιαστεί", συμπλήρωσε.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού ευχαρίστησε, τέλος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έθεσε υπό την αιγίδα του το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός, "το οποίο όχι μόνο συμβάλλει στην καλλιτεχνική αναβάθμιση των πολιτιστικών δρωμένων της πόλης μας και του τόπου γενικότερα, αλλά συσφίγγει ταυτόχρονα τις πολιτιστικές γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της Κύπρου και της γειτονικής μας χώρας, του Ισραήλ".

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ