Η Μαρίζα Παρτζίλη πρώτη καλλιτεχνική διευθύντρια των Αποθηκών Παπαδάκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.7.2019

Η Μαρίζα Παρτζίλη είναι η πρώτη καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη.


Η κ. Παρτζίλη, εικαστικός και σκηνογράφος, ανέλαβε ήδη την Δευτέρα 15 Ιουλίου τα καθήκοντά της. Όπως δήλωσε στο «Π», έχει ξεκινήσει μια σειρά από συναντήσεις για τον καθορισμό του οράματος και των στόχων του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών της Λεμεσού.

Για την ίδια, ζητούμενο είναι το Κέντρο να είναι διαρκώς σε κίνηση και να μην είναι κλειστό για μεγάλα χρονικά διαστήματα αλλά, αντίθετα, να έχει συνεχή παρουσία στην πόλη και στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η κ Παρτζίλη ανέφερε ακόμη ότι ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί μια πρώτη δράση του Κέντρου εντός Σεπτεμβρίου.

Ο προϋπολογισμός του δήμου για το Κέντρο Τεχνών ανέρχεται στο ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ και βάσει αυτού θα σχεδιαστούν οι διάφορες δράσεις και δραστηριότητες του Κέντρου Τεχνών για το 2019.

Το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο 2017 με την έκθεση The Future of Colour του Πόλυ Πεσλίκα, που εκπροσώπησε την Κύπρο στην 57η Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας. Έκτοτε παρουσιάστηκαν εκεί μόλις δύο χορευτικές περφόρμανς και το Κέντρο παρέμενε επί της ουσίας ανενεργό, μέχρι τώρα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ