Οι 3 ταινίες που διεκδικούν το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2018

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.7.2018

Το "Styx" του Wolfgang Fischer, "The Other Side of Everything της Mila Turajlić, και "Woman at War" του Benedikt Erlingsson είναι οι ταινίες που ανταγωνίζονται για το 2018 Lux Film Prize.Η ανακοίνωση έγινε στις 24 Ιουλίου στη Ρώμη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου Giornate degli Autori από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani.


Οι τρεις ταινίες φιναλίστ θα υποτιτλιστούν και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και θα προβληθούν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο και στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.

Η ταινία που θα κερδίσει το βραβείο Lux 2018 θα επιλεγεί από τους ευρωβουλευτές και θα ανακοινωθεί στις 14 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο, παρουσία των συντελεστών της ταινίας. Θα είναι επίσης προσαρμοσμένο για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής και θα λάβει υποστήριξη για διεθνή προβολή.





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ