«Εφυγε» ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Τετάρτη το τελευταίο αντίο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 9.9.2019

Tα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2019 έφυγε από τη ζωή, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.


Σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών ΜΜΕ, ο 63χρονος καλλιτέχνης διέμενε τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο, στο σπίτι που διατηρούσε στον Πτελεό Μαγνησίας.

Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου τα ξημερώματα μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότατα υπέστη στη διάρκεια της νύχτας.

Η τελευταία του συναυλία ήταν με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο δημοτικό θέατρο Βόλου.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 11/9/19 στις 15:30 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, στην Αθήνα. Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση "Μαζί για το παιδί".

Τα στοιχεία για όποιους θα θέλουν να κάνουν δωρεά αντί στεφάνου τηλεφωνικά στο 210 74 82 690 ή στους λογαριασμούς:

EUROBANK: Αρ. Λογ.: 0026.0102.16.0200303078, IBAN: GR 8302 601020000 160200303078. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αρ. Λογ.: 6017 0400 56698, ΙΒΑΝ: GR210 171 0170 0060 1704 0056 698

Στο μήνυμα της οικογένειας παρακαλούνται όσοι θα κάνουν δωρεά, να σημειώνουν στην αιτιολογία: Εις μνήμην Μαχαιρίτσα.



Ποιος ήταν 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Εργαζόταν χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας και ήταν σ' αυτή που κυκλοφόρησε αργότερα το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο “Gaspar”, ένα δίσκο extended play 45’ στροφών.

Ακολούθησαν διάφορες δουλειές και μετά τη στρατιωτική του θητεία ξεκίνησε να τραγουδά αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, μετονομάστηκαν σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκίνησε την προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Είχε συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.” κ.α.

Συνεργάστηκε επίσης, επί σκηνής, με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ