Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου τον Οκτώβριο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.9.2019

Η ένατη έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (ISFFC) σηκώνει αυλαία στις 12 Οκτωβρίου 2019, για πρώτη φορά ως επίσημος εταίρος στο δίκτυο των Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.


Η συμπερίληψη του σε αυτό το δίκτυο αποτελεί κορυφαία διάκριση για το ISFFC που πραγματοποιείται ετήσια στη χώρα μας κάθε Οκτώβριο, προβάλλοντας ό,τι νεότερο από τον χώρο των αινιών μικρού μήκους.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «πρόκειται για ένα ορόσημο στην πορεία του Φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε το 2000, αρχικά ως εθνικό διαγωνιστικό ενώ από το 2011 εξελίχθηκε σε διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ για να φτάσει μόλις το 2019 να έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ως εταίρος στο δίκτυο των φεστιβάλ της, με το δικαίωμα να προτείνει μία ευρωπαϊκή ταινία για υποψηφιότητα στα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η κορυφαία αυτή διάκριση τοποθετεί το ΙSFFC στον φεστιβαλικό χάρτη των σημαντικότερων ευρωπαϊκών φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, πλάι στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, της Βενετίας, του Clermont-Ferrand, του Encounters, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κρακοβίας, του Λοκάρνο, του Ρότερνταμ, του Σαράγεβο, του Τάμπερε - συνολικά μόνο 24 ευρωπαϊκά φεστιβάλ περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι την υποψηφιότητα και ενδεχομένως το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία «Ταινία Μικρού Μήκους» θα έχει τη δυνατότητα πλέον να λάβει και κυπριακή ταινία, κατόπιν επιλογής της από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.»

Πολυδιάστατο θα είναι και φέτος το ISFFC, με ταινίες από 38 χώρες

Με το φεστιβάλ να εδραιώνεται χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότεροι σκηνοθέτες από ολόκληρο τον κόσμο υποβάλλουν τις ταινίες τους για μια θέση στο πρόγραμμα του ISFFC.

Οι Κύπριοι σκηνοθέτες Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνάς, που έχουν την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ, επέλεξαν για το διεθνές πρόγραμμα 46 ταινίες από τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, δίνοντας και φέτος έμφαση στην αξία της πολυπολιτισμικότητας και της διαφορετικότητας.

Συγκεκριμένα, οι ταινίες προέρχονται από την Αυστραλία, Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Σουηδία, Ιράν, Γερμανία, Κόσοβο, Καναδά, Τυνησία, Κατάρ, Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Λίβανο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Αυστρία, Βραζιλία, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Ινδία, Βιετνάμ, Ν.Κορέα, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Τουρκία, Αίγυπτο, Ουγγαρία, Κίνα, Ρουμανία, Σερβία και Μαυροβούνιο.

Στο εθνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετέχουν φέτος 11 ταινίες από Κύπριους δημιουργούς, οι οποίες έχουν επιλεγεί από ανεξάρτητη τριμελή επιτροπή.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy

Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΑΝ και του Θεάτρου Ριάλτο.

+ 12 - 18 Οκτωβρίου 2019 στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού. Πληροφορίες τηλ. 77777745 και www.isffc.com.cy. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ