Nicosia Book Fest στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.9.2019

Το Nicosia Book Fest πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά στις 5 και 6 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ακρόπολης, στη Λευκωσία.


Το ετήσιο φεστιβάλ βιβλίου μετατρέπει το πάρκο σε ένα κήπο γεμάτο βιβλία και καλεί το αναγνωστικό κοινό σε μια σειρά από βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις, εργαστήρια, παραστάσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Το φετινό φεστιβάλ θα φιλοξενήσει συγγραφείς, βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, πρεσβείες, πολιτιστικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα με στόχο την ουσιαστική διάδραση ανάμεσα στους δημιουργούς και τους αναγνώστες. Ταυτόχρονα, σε τρεις διαφορετικές σκηνές θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των δύο ημερών πέραν των 40 παρουσιάσεων και συζητήσεων με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό και άλλες συναρπαστικές δραστηριότητες οι οποίες θα έχουν στο επίκεντρο τους το βιβλίο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις συζητήσεις για το έργο της Κατερίνας Γώγου και της κυπριακής ποίησης, για την Λογοτεχνία και Πολιτική, για το νέο βιβλίο της Κωνσταντίας Σωτηρίου με τίτλο «Πικρία Χώρα». Επιπλέον, η Ελενα Ακρίτα θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο ενώ ο μόλις βραβευμένος με δύο Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας της Ελλάδας συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος θα είναι «παρών» με τον Τριγωνοψαρούλη του.

Θα παρουσιαστεί επίσης ένα απόσπασμα από τη νέα παραγωγή της Σκηνής 018 με το έργο «Το κορίτσι που επιμένει» σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη ενώ ο Παντελής Θαλασσινός θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «12+1 ηλιοτρόπια του Αλκη Αλκαίου».

Οι Εκδόσεις Baranga θα παρουσιάσουν τη δίγλωσση (ελλ. & τουρκ.) έκδοση «Κυπριακή ποίηση από γενιά σε γενιά» και η Ενωση Λογοτεχνών Κύπρου θα παρουσιάσει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους πεζογράφους.

Ο Γιώργος Φράγκος και ο Κυριάκος Αναγιωτός θα μιλήσουν για τη «λογοτεχνία ως εργαλείο κοινωνικής ευαισθητοποίησης» ενώ η Ανδρούλλα Βασιλείου και η Θέκλα Κυρίτση θα μιλήσουν για την γυναίκα στο προσκήνιο της Ιστορίας.

Ο Λευτέρης Παπαλεοντίου θα παρουσιάσει την Ανθολογία Νέων Κύπριων Ποιητών ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΘΟΚ Σάββας Κυριακίδης, ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς και ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Mike Kenny θα μιλήσουν για τη μεταφορά ενός λογοτεχνικού έργου στο θεατρικό σανίδι.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τη θεατρική παράσταση «Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος»
της Ευρυδίκης Περικλέους - Παπαδοπούλου σε σκηνοθεσία της Μαρίας
Μανναρίδου-Καρσερά και μια τζαζ συναυλία από τους Mood Indigo και τον Αντρέα Γερολατσίτη.

Το φεστιβάλ ξεκινά από τις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 10 το βράδυ. Στο χώρο θα διατίθεται φαγητό και ποτό καθώς και χώρος βιβλιοανάγνωσης. Τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν στην παιδική γωνιά με παιδικές κατασκευές, face painting, αθλοπαιδιές και φουσκωτό.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και ο Δήμος Στροβόλου.

+ Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο www.nicosiabookfest.com

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ