Πορτρέτο του Banksy σε δημοπρασία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.9.2019

Ένα τρισδιάστατο πορτρέτο του μυστήριου γκραφιτά, που δείχνει τον καλλιτέχνη από πίσω, πωλήθηκε αυτή την εβδομάδα σε μια ηλεκτρονική δημοπρασία που διοργάνωσε η Sotheby's. Η εικόνα από τον βρετανό καλλιτέχνη Chris Levine, "Banksy [3D]", 2017, έφερε £ 35.000 (περίπου £ 3.000- £ 5.000).




banksy_pic




Το κομμάτι είναι ένα από τέσσερα αντίτυπα. Τα άλλα εικάζεται ότι ανήκουν στον ίδιο τον Banksy, τον Levine και τον μουσικό Robert Del Naja.

Η υποβολή προσφορών συνεχίζεται εν τω μεταξύ κατά την πρώτη διαδικτυακή πώληση με έργα του Banksy, η οποία τρέχει επίσης στο Sotheby's, για το έργο "Κορίτσι με μπαλόνι", με την μέχρι τώρα καλύτερη προσφορά να ανέρχεται στις £ 120.000 (πέρυσι, μια έκδοση του έργου καταστράφηκε από τον Banksy στο Sotheby's του Λονδίνου).

Η εικόνα του καλλιτέχνη της Βουλής των Κοινοτήτων γεμάτη με χιμπατζήδες, το "Devolved Parliament" (2009), θα παρουσιαστεί στο Λονδίνο στο Sotheby's από τις 28 Σεπτεμβρίου, προτού βγει στο σφυρί στις 3 Οκτωβρίου (περίπου £ 1,5 εκατομμύρια - £ 2 εκ.).

Ο Alex Branczik, ευρωπαίος επικεφαλής σύγχρονης τέχνης του Sothebys, λέει: "Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε τοποθέτηση στη συζήτηση για το Brexit, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το έργο είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ, καταγράφοντας πρωτοφανή επίπεδα πολιτικού χάους". Και ο Banksy; "Σχεδιάζεις 100 χιμπατζήδες και ακόμα σε αποκαλούν αντισυμβατικό καλλιτέχνη" σχολίασε.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ