Κυπριακή ταινία διεκδικεί υποψηφιότητα στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.9.2019

Ανάμεσα στις 51 ταινίες που διεκδικούν μια υποψηφιότητα στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου βρίσκεται από χθες η ταινία της Τώνιας Μισιαλή «Παύση».


Η ταινία προστέθηκε μαζί με τέσσερις ακόμη ευρωπαϊκές ταινίες σε μια λίστα 46 νέων παραγωγών που επέλεξε η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου για τα ετήσια βραβεία της.

Η «Παύση» θα διεκδικήσει υποψηφιότητα στις κατηγορίες Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου και Σεναρίου.

Η ταινία «Παύση» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Τώνιας Μισιαλή, η οποία είχε την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι.

Πρωταγωνίστρια στην ταινία είναι η Στέλα Φυρογένη σε μια εντυπωσιακή ερμηνεία, στο ρόλο της 55χρονης Ελπίδας. Ο γυναικολόγος της τής ανακοινώνει ότι μπαίνει στο στάδιο της εμμηνόπαυσης την ίδια στιγμή που μοιάζει η ίδια να βρίσκεται σε παύση, όλη της η ζωή. Εγκλωβισμένη στη ρουτίνα ενός γάμου χωρίς έρωτα, τρυφερότητα, κατανόηση και χωρίς καμία επικοινωνία με τον σύζυγό της, Κώστα (Ανδρέας Βασιλείου), με μόνη διέξοδο την τηλεφωνική επικοινωνία με την κόρη της και τη φιλία με την γειτόνισσά της (Πόπη Αβραάμ), θα επιχειρήσει να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Η ταινία είχε μια εντυπωσιακή πορεία σε διεθνή φεστιβάλ με πολλές διακρίσεις. Ελαβε, δε, πολύ καλές κριτικές από τα Cineuropa The Hollywood Reporter.

+ Στην Κύπρο η ταινία προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος» και ανοίγει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλες τις πόλεις στις 24 Οκτωβρίου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ