Μόνιμος ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Νέων

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 20.9.2019

Με καθεστώς αορίστου διαρκείας φαίνεται να εργοδοτείται, πλέον, στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου (ΣΟΝΚ) ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Γιώργος Κουντούρης. Το θέμα του εργασιακού καθεστώτος του κ. Κουντούρη βρισκόταν ενώπιον του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών, καθώς προέκυπτε διαφωνία μεταξύ του ιδίου και του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου (ΙΣΟΚ, στο οποίο υπάγεται η ΣΟΝΚ).


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», το ζήτημα έληξε μετά από δήλωση του νυν δ.σ. του ΙΣΟΚ ότι το εργασιακό καθεστώς του κ. Κουντούρη κατέστη αορίστου διαρκείας.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του, το οποίο υπέγραψε όταν προσλήφθηκε για τη θέση του καλ. διευθυντή της ΣΟΝΚ το 2013, προνοεί ότι η σύμβασή του είναι ορισμένου χρόνου εξαιτίας της ιδιαιτερότητας και της φύσης της δουλειάς του, που αποτρέπει τη μονιμότητα.
Το πρώην δ.σ. ήθελε να προκηρύξει τη θέση του, το νυν τον μονιμοποίησε με τη μορφή επείγοντος στο Δικαστήριο Εργασιακών Διαφορών

Με μορφή επείγοντος

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουντούρης προσλήφθηκε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΣΟΝΚ το 2013 και το συμβόλαιό του έληγε το 2015. Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου ανανεώθηκε προφορικά με απόφαση του δ.σ. του ΙΣΟΚ, μέχρι και τον Δεκέμβριο 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», όταν του στάλθηκε συμβόλαιο για να υπογράψει, ο ίδιος απάντησε με επιστολή δικηγόρου με την οποία αμφισβητούσε το καθεστώς εργασίας ορισμένου χρόνου, βασισμένος στην πρόνοια του νόμου ότι μετά την συμπλήρωση 30 μηνών συνεχούς απασχόλησης, το εργασιακό καθεστώς καθίσταται αορίστου διαρκείας.
Το 2018 το πρώην δ.σ. του ΙΣΟΚ αποφάσισε να προκηρύξει τη θέση του κ. Κουντούρη και το ζήτημα του εργασιακού του καθεστώτος μεταφέρθηκε στο Δικαστήριο Εργασιακών Διαφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», λίγο πριν από την έκδοση απόφασης του δικαστηρίου, το νυν δ.σ. με τη μορφή επείγοντος αναγνώρισε προ μηνός το εργασιακό καθεστώς του κ. Κουντούρη ως αορίστου διαρκείας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ