Τρεις δίσκοι από τέσσερις μεγάλους

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 25.9.2019


  • Νέο άλμπουμ από τον Nick Cave και τους Bad Seeds


Ένα νέο άλμπουμ από τον Nick Cave και τους Bad Seeds θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα, με τίτλο Ghosteen. Θα είναι διαθέσιμο ψηφιακά στις 4 Οκτωβρίου, με κυκλοφορία σε CD και βινύλιο μετά τις 8 Οκτωβρίου. Το άλμπουμ θα κάνει αβάντ πρεμιέρα στο YouTube στις 3 Οκτωβρίου και θα διοργανωθούν μια σειρά από «listening parties» σε ολόκληρη την υφήλιο την ίδια ημέρα.

Ο Nick Cave ανακοίνωσε την κυκλοφορία στην ιστοσελίδα του The Red Hand Files, όπου απαντά σε ερωτήσεις που υπέβαλαν φαν. Σε απάντηση σε έναν φαν ο οποίος ρώτησε πότε θα κυκλοφορήσει ο επόμενος δίσκος της μπάντας, ο Cave απάντησε: «Μπορείτε να περιμένετε ένα νέο άλμπουμ την επόμενη εβδομάδα.»

Ghosteen-album-artwork
Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι το Ghosteen είναι ένα διπλό LP που αποτελείται από 10 τραγούδια. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει οκτώ τραγούδια για τα «παιδιά». Το δεύτερο μέρος αφορά τους «γονείς τους» και αποτελείται από «δύο μεγάλα τραγούδια που συνδέονται με ένα λεκτικό κομμάτι».«Το Ghosteen έχει μεταναστευτικό πνεύμα", πρόσθεσε.

Το 2015, ο 15χρονος γιος του Cave, Arthur, πέθανε αφού έπεσε από έναν γκρεμό στο Μπράιτον του Ηνωμένου Βασιλείου. Το επόμενο άλμπουμ Skeleton Tree του 2016 ήταν εμπνευσμένο από το θάνατο του Arthur και φαίνεται ότι το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για το Ghosteen.

Η σύζυγος του Nick Cave, Susie Bick, ανέφερε προηγουμένως ότι το νέο άλμπουμ του συζύγου της ήταν «τραγούδια πυρετού». Εξήγησε ότι τα τραγούδια προέρχονταν από «μια φθινοπωρινή γρίπη» η οποία παρήγαγε «διαυγές όνειρα ».

O Cave μόλις ξεκίνησε το τελευταίο μέρος της περιοδείας του στις ΗΠΑ «Tour Conversations». Μπορείτε να πάρετε εισιτήρια στις επερχόμενες ημερομηνίες του εδώ.

  • Μπομπ Ντίλαν και Τζόνι Κας μαζί. Τον Νοέμβριο, σε CD


Τον Φεβρουάριο του 1969, ο Μπομπ Ντίλαν και ο Τζόνι Κας μπήκαν σ' ένα στούντιο στη Νάσβιλ, όπου για δύο μέρες τραγουδούσαν ο ένας τα τραγούδια του άλλου, τζάμαραν με τον Καρλ Πέρκινς, αυτήν την εμβληματική φιγούρα του ροκαμπίλι, και έκαναν και άλλα πολλά. Μεγάλο μέρος αυτού του υλικού δεν είχε ποτέ δημοσιοποιηθεί. Αυτό, τώρα, πρόκειται να αλλάξει. Την 1η Νοεμβρίου, κυκλοφορεί το «Bob Dylan (Featuring Johnny Cass - Travelin' Thru, 1967-1969: The Bootleg Series Vol. 15.», και από τα τρία CD το ενάμιση είναι αφιερωμένο στις θρυλικές ηχογραφήσεις με τον Τζόνι Κας!

Bob-Dylan-Johnny-Cash


«Πέραν των πρώτων-πρώτων χρόνων της φολκ, δεν έχουμε δει πολύ τον Μπομπ να παίζει με άλλους μεγάλους σταρ έως εκείνη τη στιγμή της καριέρας του» επισημαίνει πηγή στο περιοδικό Rolling Stone, προσκείμενη στο περιβάλλον του Ντίλαν. «Εδώ, τον έχουμε σε ντουέτα με τον Τζόνι Κας, τον Καρλ Πέρκινς και τον Ερλ Σκράγκς. Είναι, όντως, μια γερή βουτιά σε κάποια από τις μουσικές που αγαπά και ένα πραγματικά κουλ σετ. Νομίζω ότι ο κόσμος θα φεύγει απ' αυτό γοητευμένος από το εύρος της λίστας».

19075981921_1024x


Οι ηχογραφήσεις με τον Τζόνι Κας είναι ο πυρήνας κι η καρδιά αυτού του σετ. Η Τζουν Κάρτερ Κας ήταν, εκείνες τις δύο μέρες, στο στούντιο και ακούγεται να προτείνει να «ξεσκονίσουν» το κλασικό τραγούδι του Ντίλαν του 1963, το «Girl From the North Country», που ο Μπομπ δεν είχε παίξει πέντε ολόκληρα χρόνια. Και να λέει ο Μπομπ: «Μ' αρέσει αυτό, μόνο που δεν το θυμάμαι». Και αυτές οι κουβέντες περιλαμβάνονται στο σετ που θα κυκλοφορήσει.

Για τους εμμονικούς με τον Ντίλαν, ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι το «Wanted Man». Υπάρχουν πολυάριθμες εκδοχές του Κας, αλλά κανείς δεν έχει ακούσει τον Μπομπ να το τραγουδά. «Φτιάχνουν τους στίχους επί τόπου, καθώς το παίζουν» λέει η πηγή.

Το σετ περιλαμβάνει επίσης ντούο των Ντίλαν και Κας στα «One Too Many Mornings», «Matchbox», «Ring of Fire» και δύο ποτ-πουρί τραγουδιών του Τζίμι Ρότζερς. «Ο Τζόνι ξεκινά, ο Μπομπ μπαίνει κι αυτός. Είναι, απλά, δύο τύποι που χαλαρώνουν στο στούντιο και διασκεδάζουν. Εκεί είναι που προσπαθήσαμε να εστιάσουμε. Θέλαμε να εστιάσουμε στο κέφι που είχαν» τονίζει η πηγή.

Για να είναι ολοκληρωμένο, στο σετ υπάρχει επίσης ο Ντίλαν κι ο Κας να τραγουδούν τα «I Threw It All Away», «Living the Blues» και «Girl From the North Country» από το «The Johnny Cash Sow» του Ιουνίου του 1969, καθώς και τα «Ring of Fire» και «Folsom Prison Blues» που ο Ντίλαν τραγούδησε, στις 3 Μαΐου της ίδιας χρονιάς, κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων για το δικό του «Self Portrait».

  • Νέο, μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Λέοναρντ Κοέν θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο


Ένα μεταθανάτιο άλμπουμ του Καναδού τραγουδοποιού Λέοναρντ Κοέν με τίτλο «Thanks for the Dance» πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε η εταιρεία Sony χθες Παρασκευή.

Για να προωθήσει την κυκλοφορίοα του, που είναι προγραμματισμένη για τις 22 Νοεμβρίου, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα τραγούδι, το οποίο έχει τον τίτλο ενός ποιήματος του καλλιτέχνη, του «The Goal».

SharedImage-95096


Ο Λέοναρντ Κοέν πέθανε τον Νοέμβριο του 2016 σε ηλικία 82 ετών, λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του 14ου άλμπουμ του «Yοu want it darker».

Ο γιος του Άνταμ Κοέν ασχολήθηκε με το μεταθανάτιο άλμπουμ του πατέρα του, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Beck, ο Feist και ο Ντέμιεν Ράις.

«Συνθέτοντας και γράφοντας μουσική για τους στίχους του, επιλέξαμε αυτές τις πιο χαρακτηριστικές μουσικές υπογραφές, προκειμένου να τον κρατήσουμε μαζί μας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

«Αυτό που με συγκινεί περισσότερο με αυτό το άλμπουμ είναι η εκπληκτική αντίδραση των ανθρώπων που το άκουσαν. 'Ο Λέοναρντ ζει!', λέει ο ένας μετά τον άλλο», πρόσθεσε ο Άνταμ Κοέν.

leonard-cohen-thanks-for-the-dance


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ