Η Ιστορία της Εργασίας και η βιομηχανική ευρωπαϊκή κληρονομιά στο νέο αφιέρωμα της Europeana

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.9.2019

Ο εργασιακός κόσμος στις μέρες μας είναι κατά μεγάλο βαθμό προϊόν των εξελίξεων, ζυμώσεων και μεταρρυθμίσεων που έφερε η βιομηχανική επανάσταση. Με αφορμή τον σύγχρονο επαναπροσδιορισμό του νοήματος της εργασίας, η Europeana, η ευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη, ξεκινά μια σεζόν-αφιέρωμα στην Ιστορία της Εργασίας.






Το αφιέρωμα "Europe at work" αφηγείται και διερευνά τη βιομηχανική μας κληρονομιά και την εργασία στην Ευρώπη κατά την περίοδο αυτή. Εξερευνήστε τη νέα συλλογή βιομηχανικής κληρονομιάς στην Europeana και τα περίπου 440.000 τεκμήρια για να ανακαλύψετε συναρπαστικό υλικό από τη βιομηχανική και εργασιακή μας παράδοση. Τους επόμενους μήνες, θα προστεθούν εικονικές γκαλερί και ιστολόγια που θα εξερευνήσουν αυτά τα θέματα. Όσοι πολίτες θέλουν, μπορούν να μοιραστούν την ιστορία τους και να συνεισφέρουν στο αφιέρωμα με φωτογραφίες και σχετικό αρχειακό υλικό, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα.

Η «Ευρώπη στην Εργασία» αφορά όλους μας. Κοιτάξτε τις παραδειγματικές ιστορίες - από έναν σύγχρονο γαλακτοπαραγωγό σε έναν καταστηματάρχη τη δεκαετία του 1890.



Bild från Svenska Tobaksmonopolets fabrik i Arvika tagen år 1946.



Από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2019, η Europeana, μαζί με μουσεία, γκαλερί, βιβλιοθήκες και αρχεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα διεξάγει σειρά ημερών συλλογής που θα καταγράφουν τις ιστορίες των ανθρώπων που εργάστηκαν σε χώρους βιομηχανικής κληρονομιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η πρώτη εκδήλωση είναι στο Λουξεμβούργο στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2019. Εστιάζεται στην πορτογαλική κοινότητα του Λουξεμβούργου και θα πραγματοποιηθεί στο Gare-Usines de Dudelange του Λουξεμβούργου.

thumbnail-by-url


Περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γαλλία, τη Φινλανδία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ολλανδία.





Η Europeana συγκεντρώνει στη διαδικτυακή της πύλη πάνω από μισό εκατομμύριο αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς από όλη την Ευρώπη και συμβάλλει στην ανάπτυξη μίας κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης, όχι μόνο στην κοινότητα των μουσείων, των βιβλιοθηκών και των αρχείων της Ευρώπης, αλλά και των πολιτών, καθώς και των κοινοτήτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.









Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ